Nou record olimpic pentru un român la Jocurile Olimpice de la Paris. Cătălin Chirilă a reușit o performanță remarcabilă la proba de canoe simplu


La Jocurile Olimpice de la Paris, Cătălin Chirilă în vârstă de 26 de ani s-a calificat direct în semifinalele probei de canoe simplu pe 1.000 de metri, miercuri, 7 august.

Sportivul român și-a câștigat categoric seria, cea cu numărul 3, și a stabilit nou record olimpic.

Chirilă, a fost campion mondial în 2022 şi vicecampion mondial în 2023, unde a înregistrat în 3 min 44 sec 75/100. Vechea performanţă olimpică aparţinea spaniolului David Cal şi fusese stabilită în 2004, la Atena - 3 min 46 sec 20/100.

Primii doi clasaţi în fiecare serie au obţinut calificarea direct în semifinale, în timp ce restul vor evolua în sferturi, tot miercuri (15:40).

,,Cătălin Chirilă, primul pas spre visul olimpic, primul în seria de calificare.

Canoistul Cătălin Chirilă, campion mondial și european în simplu, a concurat în seria a treia și a terminat primul, cu timpul de 3:44.75. .

El s-a calificat direct în semifinalele programate pe 9 august, în aceeași zi cu finala olimpică.

Cu Lord, câinele său pictat pe canoe, Cătălin a vâslit eficient, și-a consolidat statutul de favorit și e mulțumit de prima cursă, una care a risipit nerăbdarea de a concura la Jocuri.

Adversarii săi direcți în lupta pentru podium au trecut și ei mai departe. Și cehul Fuksa, și brazilianul Queiroz, rusul Petrov, polonezul Glazunow și moldoveanul Tarnovschi sunt în semifinale.

Succes, Cătălin!”, a fost reacția Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Comentarii Facebook