Sambata 7 Septembrie

Noua vedetă de la ,,U” Cluj a marcat două goluri la primul meci pe Cluj Arena. Tânărul are doar 22 de ani: „E o onoare să fiu antrenat de Sabău”


Vladislav Blănuță a avut un start perfect de sezon pe Cluj Arena! Atacantul a reușit să înscrie două goluri în victoria împotriva Hermannstadt-ului, în meciul de duminică, iar FC Universitatea Cluj pare că și-a găsit un nou atacant valoros alături de care să atace play-off-ul. 

Știri de Cluj a vorbit cu tânărul de 22 de ani, originar din Republica Moldova, despre transferul său la “U” Cluj, ce așteptări are de la acest sezon, dar și ce crede despre Cluj-Napoca.

Blănuță: O să facem tot posibilul ca să obținem calificarea în play-off

Întrebat despre performanța din meciul contra echipei din Sibiu și dubla marcată, atacantul a povestit că:  ,,Mă simt bucuros în primul rând pentru echipă, pentru staff, pentru că eu cred că am meritat aceste 4 puncte, mai ales cele 3 de ieri. Am făcut un meci bun, cum l-am antrenat toată săptămâna și acum ne bucurăm de rezultat, însă de mâine o să ne concentrăm pe meciul viitor de la UTA.”

Sezonul nou este încă doar la început. Însă, un egal cu campioana en-titre FCSB și un meci convingător împotriva Hermannstadt-ului, a adus în mintea fanilor o eventuală calificare în play-off, despre care Blănuță spune că o să facă tot posibilul să devină realitate.

,,În primul rând este un obiectiv al clubului și pentru asta tragem. Acum dacă o să ne calificăm sau nu, rămâne de văzut, noi trebuie să muncim și să tragem tare. O să facem tot posibilul să obținem calificarea în play-off. Îmi doresc foarte mult să ajut echipa”.

WhatsApp Image 2024-07-22 at 15.31.42.jpeg

,,Ne-au încurajat din primul minut până în minutul 90”

Jucătorul împrumutat de la FC U Craiova ne-a povestit și despre atmosfera din echipă, dar și despre cum a simțit fanii de pe Cluj Arena:

,,M-am simțit foarte bine. Am fost încurajat pe tot parcursul meciului cât am jucat, suporterii ne-au susținut tot meciul. Ne-au încurajat din primul minut până în minutul 90. Este important că fanii au încredere în noi, acest lucru se simte și nu vrem să îi dezamăgim. Le mulțumesc pentru susținerea oferită și sper că de la meci la meci să fie un număr cât mai mare de suporteri. Coechipierii, stafful, clubul, m-au primit foarte călduros. Este o atmosferă frumoasă", a povestit atacantul.

Tânărul mai spune că este o onoare pentru el să fie în lotul lui Neluțu Sabău, iar filosofia antrenorului le transmite încredere jucătorilor: ,,E o onoare să fiu antrenat de Mister (n.r de Ovidiu Sabău). Chiar îmi place filosofia lui de joc, caracterul și personalitatea. Din câte am văzut și din câte resimt deja, ceea ce își propune, obține cu orice preț, iar asta îmi place foarte mult. Ne transmite încredere și putere în plus.

Coechipierii mei sunt extraordinari, au valoare și calitate. Fiecare jucător are în parte ceva special, nu pot să zic că cineva are pe toate și cineva nu are nimic. Cineva e mai tehnic, altcineva mental, fiecare contribuie cu calitatea sa cea mai bună, astfel formăm un grup și încercăm să ne atingem obiectivele”.

Deși nu a reușit încă să viziteze orașul, fiind mai ocupat cu antrenamentele, tânărul spune că va profita de frumosul oraș de pe Someș, când va avea mai multe zile libere. 

,,Nu am apucat încă să vizitez, am fost implicat mai mult în antrenamente, am încercat să mă impun la echipă. Când o să mai am zile libere o să mai ies și o să vizitez. Am înțeles că e un oraș foarte dezvoltat și frumos,” a precizat în final noul atacant a celor de la "U."


Comentarii Facebook