Noul jucător al CFR Cluj are o poveste desprinsă din filme! A mers șapte luni prin deșert ca să-și împlinească visul: „Nu exista mâncare sau apă”


Noul jucător adus astăzi de CFR Cluj are o poveste de viață absolut impresionantă. Mijlocașul din Gambia de 24 de ani a fost nevoit să treacă prin mai multe momente grele până a reușit să ajungă în acest punct al carierei.

Kalifa Kujabi, își dorea o viață mai bună și știa că fotbalul îl poate salva din coșmarul de acasă. Ținta sa era Libia, dar nu este ușor să fugi dintr-o țară aflată în război civil. Jurnaliștii italieni scriu că fotbalistul a călătorit timp de 7 luni prin deșert până să ajungă acolo, parcurgând aproape 4000 de kilometri și traversând 3 țări, din Gambia în Libia.

Captiv într-o tabără de refugiați, unde „unii au murit de foame” După ce a ajuns în Libia, acesta a fost trimis într-o tabără pentru refugiați. Acolo a fost cel mai greu pentru Kalifa.

„În Libia a fost cu adevărat greu, pentru că nu exista mâncare, apă, un loc unde să dormi. Am văzut oameni care mureau pentru că mâncai doar o dată pe zi. Unii au murit de foame”, a povestit Kalifa Kujabi pentru televiziunea TG 2000.

După câteva luni petrecute în tabăra de refugiați, Kalifa a reușit să prindă un loc pe o barcă ce transporta refugiați clandestin și îi preda bărcilor de salvare europene ale Mării Mediterane. Aceasta era văzută drept calea de ieșire din sărăcia și ororile în care trăiau. „Din Libia, până la apele internaționale, erau patru ore de mers. Am călătorit noaptea până la bărcile europene, care ne-au salvat”, a povestit fotbalistul jurnaliștilor.

Italia i-a schimbat viața. Remarcat de un scouter, în tabăra de refugiați din Sicilia După un drum lung și dur, Kalifa Kujabi a ajuns în Sicilia. Acolo a încercat imediat să-și facă o carieră în fotbal. Primele pase le-a schimbat în centrul pentru refugiați din Italia, unde a fost remarcat de scouterul unei echipe de amatori din Sardinia.

A ajuns acolo și a jucat doi ani în Serie D. În acest timp, viața lui Kalifa Kujabi s-a schimbat radical. S-a căsătorit cu o italiancă, cu care are și două fetițe. În timp ce juca la amatori, fotbalistul gambian a lucrat în mai multe locuri și s-a înscris la școală pentru a termina gimnaziul. Sunt informații oferite de site-ul lui Gianluca Di Marzio.

A fost unul dintre cei mai buni jucători din Serie D și a trecut la Torres, cu care a promovat în Serie C. Acolo a fost remarcat de Frosinone, echipă cu care a debutat în Serie B și cu care a promovat în Serie A. După promovare, Frosinone l-a împrumutat din nou la Torres, unde a jucat înainte să semneze cu CFR Cluj.


Comentarii Facebook