Duminica 8 Septembrie

O atletă din Ardeal nu va mai participa la Jocurile Olimpice de la Paris. A fost suspendată pentru dopaj


Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a confirmat joi, parțial, că atleta româncă  Florentina Iușco nu va putea concura la Jocurile Olimpice de la Paris, în urma unui test pozitiv al sportivei la o substanță interzisă.

Iușco, atletă care urma să evolueze la Paris la săritura în lungime și triplusalt, a fost testată pozitiv la furosemid, un diuretic aflat pe lista interzisă a AMA/WADA, într-un control antidoping în afara competiției în luna aprilie a anului trecut.

Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a sancționat-o însă cu o mustrare și fără perioadă de ineligibilitate pe motiv că nu era vinovată sau nu a fost neglijența ei.

Cu toate acestea, după ce AMA/WADA a făcut apel la această decizie a ANAD, TAS a stabilit că Iușco a eșuat în demonstrarea standardului necesar pentru a i se acorda statutul de „nevinovată sau neglijență semnificativă” și i-a impus o suspendare de doi ani, începând cu 1 februarie 2024.

Prin suspendarea Florentinei Iușco, atletismul românesc rămâne cu 12 sportivi la JO 2024, iar delegația României cu 106 sportivi, potrivit g4media.


Comentarii Facebook