Oficialii U Cluj: Ni s-a promis ca stadionul Cluj Arena va fi al nostru VIDEO


Presedintele executiv al U Cluj, Cosmin Irimies, a declarat ca autoritatile au promis in 2008 ca stadionul Cluj Arena va fi al "sepcilor rosii".

Irimies a spus ca U Cluj este de acord cu plata chiriei de 15.000 de euro pe luna, dar a mentionat ca sunt alte parti ale contractului care sunt nefavorabile echipei.

"Asteptam sa vedem vedem contractul. Am spus de la inceput ca problema nu este plata chiriei, asa cum gresit s-a inoculat acest lucru. Problemele majore, pe care inca le negociem, sunt cele legate de anumite clauze si anumite costuri pe care noi ar trebui sa le suportam si nu ni se pare corect ca le suportam.

Normal si firesc este sa respectam ceea ce am promis, iar atunci cand vine timpul deconturilor sa ne tinem de cuvant. Eu nu uit faptul ca in 2008, inainte de a se darama acest stadion s-au adunat mii de oameni si au aprins lumanari, iar autoritatile spuneau ca sa nu va fie asa de mare dezamagirea, pentru ca noi vom construi un alt stadion nou. Asa s-a pus problema in acel an. Daca noi stiam in acel an ca stadionul care nu se va construi nu va fi al nostru poate ca aveam o alta abordare", a declarat Irimies.

Intrebat daca este corect ca U Cluj sa aiba dreptul exclusiv de joc in conditiile in care stadionul Cluj Arena este construit din bani publici, Irimies a spus: "Noi putem solicita orice. Apropo de chirie am spus ca nu avem ce obiecta, dar sunt lucruri total diferite: una este chiria si altele sunt costurile. Deci, in ceea ce priveste chiria, din respect pentru suporteri suntem dispusi la anumite concensii, dar nu cu orice pret. Avem sanse foarte mari sa jucam pe Cluj Arena, daca maine se voteaza in Consiliul Judetean. Este la indemana celui care este proprietar sa decida cine va juca. Dar inca o data, ceea ce am afirmat de atatea ori afirm si astazi: sunt convins ca mai devreme sau mai tarziu U Cluj va juca in locul in care a jucat zeci de ani. Sunt convins ca maine daca se va convoca sedinta de Consiliu Judetean, consilierii judeteni, cei carora li se datoreaza construirea acestui stadion, vor fi prezenti pentru a fi cvoromul necesar pentru acest proiect".

Pe langa plata chiriei de 15.000 de euro o alta clauza din contract prevede acordarea Consiliului Judetean Cluj a 2.500 de bilete la fiercare meci, adica 10.000 de euro, si un procent din incasarile din inelul al doilea de publicitate, adica 40 de mii de euro.

"Suntem un club care incercam sa ne respectam. Sunt variante in lucru. Sunt acuzatii si se spune ca santajam. Vreau sa fac un apel la toti consilierii judeteni sa trateze cu intelepciune fenomenul U Cluj", a adaugat Cosmin Irimies, care nu a vrut sa spuna daca aceste clauze sunt reale.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat miercuri, 21 septembrie, ca U Cluj nu doreste ca o alta echipa sajoace pe noul stadion.

 

Vezi si...

Tise: Universitatea Cluj nu doreste ca o alta echipa sa joace pe Cluj Arena! Cat costa lunar intretinerea VIDEO

Comentarii Facebook