Duminica 8 Septembrie

Ovidiu Popescu, primele declarații după transferul la „U” Cluj: „Universitatea este o echipă cu tradiție, o echipă de top”


Pe data de 17 iunie, “U” Cluj s-a reunit pentru primul antrenament din acest sezon. Timp de opt zile “studenții” se vor antrena pe plan local, urmând apoi să plece în cantonament în Austria, la Complexul Aldian Club din localitatea Ampflwang im Hausruckwald. 

Cu această ocazie, “studenții” au susținut o conferință de presă, unde jucătorii proaspeți veniți au împărtășit primele impresii și ce așteptări au pentru noul sezon. 

Ovidiu Popescu, care a petrecut 8 sezoane la FCSB, a explicat de ce a ales “U” ca și noua sa echipă și care sunt planurile pentru noul sezon de Superligă:

Cu majoritatea băieților sunt prieten. E o schimbare pentru mine și sunt foarte bucuros. Este o schimbare după mulți ani, dar acum am venit aici cu experiența mea și vreau să avem rezultate bune.

Universitatea Cluj este o echipă cu tradiție, o echipă de top în România, așa o gândesc eu și care vrea performanță.

Nu am vorbit cu jucătorii de aici decât după ce am semnat contractul, pentru că așa este normal. Am vorbit să văd și eu ce colegi voi avea, am luat și eu părerea lor. A contat.

Trebuie să luăm lucrurile pas cu pas și apoi să ne gândim la trofee. Bineînțeles că ne dorim să facem performanță și vedem la sfârșit de an unde tragem linie și unde ne clasăm.

Contează să dăm fiecare tot ce avem mai bun în noi și să facem ce este normal pentru echipă,” a spus Ovidiu Popescu după primul antrenament cu noua sa echipă.

Un alt jucător important adus de către cei de la “U” este Vadim Rață, care a discutat despre spiritul de echipă și despre ce dorește să realizeze alături de “studenți” în viitorul sezon:

Mă cunoșteam cu mulți dintre colegi. Am jucat mult timp unul contra celuilalt. Aveam și prieteni vechi. Spre exemplu Ovidiu Bic, alături de care am fost coleg la Chindia. S-a legat și acolo o prietenie. Primele impresii sunt pozitive. Rămâne să ne cunoaștem și mai bine și să fim un colectiv bun și să facem lucruri frumoase aici la Cluj.

Am venit aici pentru că această echipă vrea să obțină rezultate mult mai mari decât până acum. Ne dorim să intrăm în play-off, ne dorim să ajungem cât mai departe în grupă. Cred că putem reuși să ne atingem obiectivele propuse. Zic că putem câștiga Cupa României, de ce nu. Putem obține un loc sus în clasament în campionat.

Eu vreau să aduc tot ce am eu mai bun, să aduc un spirit de luptător la această echipă. Am citit azi în vestiar că fotbalul este echipă, nu individualități. Eu sunt un jucător de echipă care poate aduce un plus și sunt un luptător pe teren. Nu pot să zic că vreau să dau foarte multe goluri. Vreau să ajut această echipă cu caracterul pe care îl am, cu starea mea de luptător, să nu facem pasul în spate, să mergem înainte și să obținem cele mai bune rezultate. Un scop personal nu cred că mi-am impus în carieră. Nu sunt genul de jucător. Pentru mine pe primul plan este echipa.

”U” este o echipă cu suporteri extraordinari și asta a contat foarte mult la alegerea mea. Îmi aduc aminte toate meciurile în care am jucat aici. Când încep să cânte ți se face pielea de găină. E doar un plus pentru echipă și pentru noi. Asta te motivează,” a explicat jucătorul moldovean.

“U” Cluj va juca patru meciuri amicale în pregătirea noului sezon de Superligă, care va începe sâmbătă, 13 iulie. 

FC Slovan Liberec este cel mai cunoscut nume pe care “studenții” îl vor întâlni în cantonament. Celelalte adeversare sunt: SV Reid, a doua ligă secundă din Austria, DVTK, prima ligă din Ungaria și o echipă care urmează să fie decisă în viitorul apropiat.


Comentarii Facebook