,,Păcat că a dispărut din fotbal. Nu a avut egal în România”. Dezvăluiri despre situația lui Arpad Paszkany, făcute de un fost patron din Liga 1


Fostul președinte de la Gloria Bistrița și Gaz Metan Mediaș, Ioan Horoba, un om cunoscut în lumea fotbalului din zona Ardealului, a vorbit despre omul care a finanțat CFR Cluj în perioada 2001-2017, Arpad Paszkany, într-un interviu acordat pentru GSP.

Acesta a avut cuvinte de laudă la adresa fostului patron al CFR Cluj, recunoscând că a ajutat foarte mult la dezvoltarea echipelor care nu aveau o situație financiară foarte bună.

„Dacă tot am vorbit despre Becali, a mai fost un om, Paszkany, care a susținut și el fotbalul românesc în acea perioadă groaznică din anii 2000, când a venit criza economică.

Dacă ar fi în activitate, fără supărare, dar îl puneam pe primul loc pe Paszkany (n.r. peste Becali). La el, când vorbeai ceva, chiar și la telefon, era contract!

Noi am dat foarte mulți jucători la CFR Cluj, și când erau în Liga 3, și când au promovat în Liga 2. Ei au cumpărat și un loc, când echipa noastră secundă a promovat în Liga 2. CFR a luat locul și i l-a dat Dejului, că ei jucau la Dej atunci, își făceau stadionul. Paszkany, un om extraordinar!

Păcat că a dispărut din fotbal. Dacă e să fim la modă, probabil că din cauza «statului paralel». Așa cred eu! Paszkany și Gigi Becali au ținut fotbalul românesc în viață o lungă perioadă de timp, au ajutat cluburile mai sărace, cum era Bistrița, cum e Botoșaniul”.

„Ca organizare, ca manager, ca patron, nu a avut egal în România. Și trebuie să recunoaștem că, după ce a ajuns în Liga 1, CFR s-a prezentat superonorabil în competițiile europene”,  a declarat Ioan Horoba, în exclusivitate pentru GSP.ro.


Comentarii Facebook