Vineri 27 Septembrie

Patronul CFR Cluj, Neluțu Varga, a scăpat de o problemă financiară. Verdictul TAS a fost favorabil pentru echipa din Gruia


CFR Cluj și Roger Junior s-au judecat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Echipa din Gruia a atacat la TAS decizia  FIFA în acest litigiu. 

CFR Cluj a avut câștig de cauză în acest proces, astfel Ioan Varga nu mai trebuie să-i achite fotbalistului cei aproximativ 104.000 de euro, potrivit GSP.

Roger Junior a fost legitimat la CFR Cluj între februarie 2022 și februarie 2023, când FIFA l-a declarat liber de contract după ce brazilianul a reclamat clubul din Gruia.

Între părți luase naștere un litigiu, asupra căruia FIFA s-a pronunțat în august 2023. Forul internațional a acceptat parțial solicitările fotbalistului, obligând-o pe CFR Cluj la plata a aproximativ 104.000 de euro: 6.992,78 euro ca plăți restante și 96.617,89 euro sub formă de compensație pentru „încălcarea contractului fără justă cauză”.

Conform deciziei de la TAS, CFR Cluj mai trebuie să-i achite jucătorului aproximativ 7.000 de euro, o sumă infimă față de cât acceptase inițial FIFA. Mijlocașul brazilian e campion cu CFR în sezonul 2021-2022, mai menționează sursa citată anterior.

Prin aceeași decizie TAS, Roger este obligat să achite penalități de aproape 40.000 de euro.

Roger o reclamase pe CFR Cluj la FIFA după ce clubul din Gruia l-a scos de pe lista A, a jucătorilor eligibili pentru campionatul României, pentru a-i face loc lui Ermal Krasniqi. Ca atare, FIFA i-a desfăcut contractul pentru justă cauză.


Comentarii Facebook