Miercuri 16 Octombrie

Patru jucători ai Universității Cluj au fost convocați la echipele naționale. Unul dintre „studenți” s-a întors la „tricolori” după o pauză de cinci ani


Patru jucători de la Universitatea Cluj au fost convocați la echipele naționale în pauza competițională. 

Alexandru Chipciu a revenit în tricoul României, Artur Miranyan a bifat prima selecție la naționala Armeniei din postura de „student", în timp ce Vadim Rață și Edvinas Gertmonas au rămas oameni de bază pentru Republica Moldova, respectiv Lituania.

Alexandru Chipciu s-a întors la Naționala României după ma bine de cinci ani, fiind primul jucător al Universității care evoluează într-un meci oficial pentru „tricolori" în ultimii 13 ani.

Fundașul „studenților” a fost introdus pe teren în minutul 63, în meciul cu Cipru (3-0), când l-a înlocuit cu Nicușor Bancu. Totodată, în meciul cu Lituania, care s-a jucat marți, 15 octombrie, Chipciu a rămas rezervă. 

Citește și: FOTO. România învinge Lituania și are punctaj maxim în Liga Națiunilor, fiind pe primul loc în grupă

Golgheterul sezonului trecut al campionatului armean, Artur Miranyan, a fost convocat la naționala țării sale pentru prima dată de la sosirea la Universitatea Cluj. Componentă a grupei a 4-a din Liga C, Armenia s-a confruntat în această pauză competițională cu Insulele Feroe și Macedonia de Nord.

În partida din Feroe, încheiată la egalitate (2-2) vârful lui "U" a fost introdus în minutul 67, pentru ca meciul cu nord-macedonenii să îl înceapă din postura de titular. În această dispută, Miranyan a avut două șanse mari de a marca, însă echipa sa a fost până la urmă învinsă (0-2).

De asemenea, Vadim Rață a fost titular pentru Republica Moldova în ambele meciuri disputate, mai exact în victoria cu Andorra, scor 2-0 și în înfrângerea cu Malta, scor 1-0. Jucătorul Universității Cluj a jucat în ambele meciuri până în minutul 80. 

Goalkeeper-ul „studenților" a fost convocat de selecționerul Lituaniei pentru meciurile cu Kosovo și România, ambele disputate pe teren propriu, scrie fccluj.ro

Gertmonas a fost integralist în aceste două partide, încheiate cu înfrangeri identice, atât cu Kosovo, cât și cu România, scor 1-2. În ciuda scorului, portarul nostru a avut evoluții apreciate.

Comentarii Facebook