Vineri 18 Octombrie

Probleme la echipa națională de handbal feminin, înainte de Trofeul Carpați de la Cluj. Cristina Laslo, liderul echipei, exclusă din lot


Echipa națională de handbal feminin are probleme serioase înaintea turneului Trofeu Carpați, care se va disputa la Cluj-Napoca pe BT Arena. 

Cristina Laslo, căpitanul echipei, a fost exclusă din lot de selecționerul Florentin Pera, care antrenează și Gloria Bistrița. 

El invocă forma slabă și problemele de sănătate, în timp ce talentata jucătoare mizează pe o conspirație a staff-ului tehnic împotriva sa pentru aducerea unor alte jucătoare la lotul echipei ardelene, notează prosport.ro

Relațiile între Pera și Laslo s-ar fi stricat de când Florentin Pera a ajuns antrenor la Gloria Bistrița, echipă care evoluează în premieră în Liga Campionilor.

Cristina Laslo s-a născut la Cluj-Napoca și joacă pentru clubul CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud pe postul de coordonator. Handbalista a fost căpitanul echipei de junioare a României în 2014, câștigând medalia de aur la Campionatul Mondial din Macedonia. De asemenea, Cristina Laslo a fost votată în echipa ideală a turneului ca cel mai bun coordonator de joc al competiției.

Între 25-27 octombrie, la BT Arena din Cluj-Napoca, va avea loc Trofeul Carpați Niro, cu participare a șase echipe: România, Brazila, Elveția, Turcia, Macedonia de Nord și Slovacia.

Citește și: O studentă de la Cluj, cea mai bună marcatoare a naționalei de handbal sub 20 de ani

Totodată, România, tot sub comanda lui Florentin Pera, selecționer al naționalei și antrenor la echipa de club Gloria Bistrița-Năsăud, se pregătește pentru Campionatul European, turneu final care va avea loc în Austria, Elveția și Ungaria, la finele anului.

Lotul convocat de antrenorul Floretin Pera este format din jucătoarele: Diana Ciucă, Daciana Hosu – portari; Andreea Ailincăi, Bianca Bazaliu, Alisia Boiciuc, Oana Borş, Daria Bucur, Yaroslaba Burlacenko, Andra Buzoianu, Bianca Curmenţ, Alicia Gogîrlă, Sorina Grozav, Eva Kerekeş, Corina Lupei, Mihaela Mihai, Rebeca Necula, Lorena Ostase, Andreea Popa – jucătoare de câmp.

Echipa națională de handbal feminin va juca primul meci la Trofeul Carpați NIRO vineri, 25 octombrie, împotriva Macedoniei, de la ora 17:30. 

Sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 17:30, România va juca împotriva Elveției în meciul doi, iar duminică, 27 octombrie, România va juca ultimul meci cu Brazilia. 

Reprezentanții Federației Române de Handbal au declarat la finalul lunii septembrie că orașul Cluj-Napoca este orașul handbalului, iar comunitatea clujeană „trăiește și respiră” handbal.

Am ales să organizăm această competiție de amploare în Cluj-Napoca pentru că aici, în inima Transilvaniei, există o comunitate care trăiește și respiră handbal. Clujul este recunoscut pentru publicul său pasionat, iar dorința noastră este ca acest oraș să revină în fruntea competițiilor handbalistice din România. Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Local au susținut cu entuziasm acest proiect, văzând în Trofeul Carpați NIRO o oportunitate de a oferi comunității locale un eveniment de top, care să reînvie tradiția handbalului în oraș”, au spus reprezentanții Federației Române de Handbal. 



Comentarii Facebook