Miercuri 18 Septembrie

România continuă misiunea de a câștiga grupa din Liga Națiunilor în această seară. Lituania se află pe locul 135 mondial


După victoria de la Priștina, cu Kosovo, în care s-a impus cu 3-0, naționala României de fotbal este pregătită de o nouă seară magică. De la ora 21:45, Mircea Lucescu va debuta, pe teren propriu, în noul său mandat de antrenor, împotriva Lituaniei.

Cele două reprezentative s-au întâlnit ultima dată pe 17 noiembrie 2018, în aceeași competiție, pe arena „Ilie Oană” din Ploiești.

Antrenați atunci de Cosmin Contra, „tricolorii” s-au impus cu scorul de 3-0, marcatori fiind George Pușcaș, Claudiu Keșeru și Nicolae Stanciu.

România a câștigat și în tur, la Vilnius, scor final 1-2, prin reușitele lui Alex Chipciu și Alex Maxim. În cele 14 întâlniri de până acum, „tricolorii” au învins de 13 ori, în timp ce balticii o singură dată, potrivit GSP.

Lituania vine după o înfrângere pe teren propriu, în prima rundă cu Cipru, 0-1.

La conferința de presă premergătoare partidei, selecționerul Mircea Lucescu a lăsat de înțeles că încă nu s-a decis în privința primului „11”, astfel că este de așteptat să intervină modifică în echipa de start, față de cea de la Priștina.

„E greu să se recupereze jucătorii repede. Am jucat la 10 seara, am stat până la 2-3 dimineața, a doua zi trebuie recuperare și doar o zi de antrenament. Am făcut analiza meciului doar 10 minute, nu a fost nevoie de mai mult. Cea mai mare primejdie e momentul victoriei, Napoleon a spus, nu eu. Să nu vă așteptați la nimic, încă nu am decis nimic. Ianis are un handicap, lipsa de minute la nivelul competiției. Niciun antrenament nu seamănă cu un joc. Important e că e aici, că și-a dorit să fie aici. Noi trebuie să câștigăm meciul, nu trebuie să mă gândesc la unul sau la altul”, a transmis antrenorul României.


Comentarii Facebook