România începe astăzi lupta în Liga C din Liga Națiunilor. Primul meci pentru Lucescu se anunță unul incendiar


Echipa națională de fotbal a României începe astăzi bătălia pentru calificarea în grupa B din Liga Națiunilor. Mircea Lucescu urmează să aibă parte de o partidă incendiară în meciul cu Kosovo, din cauza tensiunilor dintre fani, din trecut.

Kosovo şi România, adversare în preliminariile pentru Euro 2024, se confruntă din nou, de data aceasta în Grupa 2 a Ligii C din Nations League, din care mai fac parte Cipru şi Lituania.

Kosovo a ratat calificarea la turneul final continental din Germania, iar după finalul preliminariilor a disputat trei partide amicale, 1-0 cu Armenia (d), 0-2 cu Ungaria (d) şi 0-3 cu Norvegia (d).

Reprezentativa antrenată din luna februarie a acestui an de germanul Franco Foda, fost selecţioner al Austriei, ultima oară la Zurich, în Elveţia, îi are în lot pe cei doi ex-rapidişti, Albion Rrahmani şi Ermal Krasniqi, dar şi pe dinamovistul Astrit Selmani (pe lângă vedetele Edon Zhegrova, Amir Rrahmani şi Vedat Muriqi).

Kosovo este pe locul 106 în clasamentul FIFA şi participă pentru a doua ediţie la rând în Liga C din Nations League, potrivit hotnews.

În perioada septembrie-noiembrie sunt programate toate duelurile din Liga Națiunilor, după cum urmează. România evoluează în Grupa 2, din Liga C:

  • 6 septembrie: Kosovo - România
  • 9 septembrie: România - Lituania
  • 12 octombrie: Cipru - România
  • 15 octombrie: Lituania - România
  • 15 noiembrie: România - Kosovo
  • 18 noiembrie: România - Cipru

După meciurile din Liga Națiunilor, România își va afla și adversarele din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2026.


Comentarii Facebook