S-a făcut dreptate! Gimnasta Ana Maria Bărbosu a câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice 2024. Clasamentul a fost modificat


Gimnasta Ana Maria Bărbosu a câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, conform deciziei de sâmbătă a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS). Audierile TAS au durat aproximativ 8 ore.

Pe de altă parte, solicitarea depusă de Federația Română de Gimnastică și Sabrina Maneca Voinea a fost respinsă, iar sportiva din România termină competiția pe locul patru.

Federația Internațională de Gimnastică (FIG) a comunicat noul clasament al probei la sol, după decizia anunțată de TAS. Ana Maria Bărbosu s-a clasat pe locul al treilea, Sabrina Maneca-Voinea a urcat pe locul patru, în timp ce americanca Jordan Chiles a coborât de pe locul trei pe locul cinci.

„În urma publicării deciziei CAS OG 24/15 de către Divizia Ad Hoc a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), FIG confirmă că rezultatele finalei feminine de gimnastică artistică la sol de luni, 5 august 2024, sunt modificate în conformitate cu această decizie după cum urmează: Punctajul inițial de 13,666 acordat lui Jordan Chiles (SUA) este restabilit.

Clasamentul finalei feminine de gimnastică artistică la sol a fost modificat în consecință, Ana Bărbosu (ROU) clasându-se pe locul al treilea, cu punctajul 13.700”, se arată într-un comunicat al FIG.

Comentarii Facebook