Vineri 13 Septembrie

Sabău a adus U Cluj pe primul loc în Superliga și i-a propus un jucător lui Mircea Lucescu pentru naționala României


U Cluj s-a impus cu 2-0 în fața celor de la Gloria Buzău, în etapa a șaptea din Superliga României, astfel ”Șepcile Roșii” au urcat pe prima poziție a clasamentului, cu 15 puncte. 

La finalul partidei tehnicianul noului lider din Superliga i-a propus lui Mircea Lucescu să-l convoace pe Alex Chipciu la națională. Fundașul a avut o reacție fabuloasă fiind acum cu gândul la titlu în Superliga cu „Șepcile roșii”.

Elevii lui Neluțu Sabău și-au adjudecat victoria la Buzău grație golurilor marcate de Dan Nistor, din penalty în minutul 27, și Mamadou Thiam, în finalul primei reprize.

„Am tratat cu seriozitate adversarul, am controlat jocul în prima repriză. În a doua am jucat puțin cu superficialitate, am greșit de mai multe ori, am dat posibilitatea adversarului să ne pună problema. Vreau să-i felicit pe băieți. Am venit aici și nu am fost plini de noi. Dacă luptăm pentru club și suporteri devenim mai puternici. Munca, seriozitatea, respectul, toate acestea ne fac mai puternici. Mulți se consideră lideri și arată asta în teren.

O să vedem dacă reușim să menținem starea asta. De fiecare dată trebuie să o luăm de la capăt, acum urmează un meci de Cupă, o să joace alții. Ne așteaptă un meci cu Dinamo, o echipă în formă. Comparația e ok (n.r.-cu Girona), frumoasă. Suntem pe primul loc, rămâne ca eu să gestionez această situație.

Vreau să-l felicit pe Alex, a fost impecabil astăzi, și-a câștigat toate duelurile. Felicitări tuturor. Din punctul meu de vedere, da, este clar o variantă pentru echipa națională. Domnul Lucescu se uită la meciuri, îl vede, sper să fie luat în calcul”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, potrivit Digisport.

Alex Chipciu a transmis că s-ar bucura foarte mult dacă Mircea Lucescu l-ar suna să vină la naționala României.

„Am fost urmărit de secunzii naționalei cam multă vreme, mă cunosc cu ei. A fost un post deficitar, cel de fundaș stânga, și la EURO. Vom vedea ce va fi, eu joc fotbal, vă dați seama ce bucurie ar fi pentru mine dacă aș fi convocat”, a declarat Alex Chipciu.

Comentarii Facebook