Sabrina Voinea fost penalizată pe nedrept la Jocurile Olimpice! Imaginile NBC o dovedesc: ,,Așteptăm explicații, pentru că era clar medalie”


Gimnastele din România au avut un parcurs excelent la Jocurile Olimpice, însă finala la sol, i-a lăsat pe mulți români cu un gust amar.

Inițial Gimnasta Ana Bărbosu se clasase pe locul 3 cu 13.700 la egalitate cu Sabrina Voinea. Sabrina Voinea a fost penalizată cu 0,1 puncte deoarece călcâiul acesteia ar fi ieșit din covor. 

Pe locul 5 s-a clasat sportiva americană Jordan Chiles, însă după ce a depus contestație, arbitrii au decis să îi mărească nota, la 17.666, aceasta urcând pe locul 3, în fața româncelor.

Contestație a depus și Sabrina Voinea, însă arbitrii nu i-au acceptat-o, menținând penalizarea. Visul româncelor la o medalie olimpică fiind încheiat aici.

Mama sportivei, care îi este și antrenoare a criticat aspru decizia, anunțând totodată retragerea din sport a gimnastei.

,,Sabrina nu a ieșit din covor la nici o linie acrobatică, sunt toate aici, merita medalie!

Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni!

Vă iubim infinit pe toți cei care ne-ați susținut. Atât am putut suporta!”, a delcarat , Camelia Voinea.

Imaginile în slow motion difuzate de NBC confirmă că linia nu a fost călcată și că sportiva nu ar fi trebuit să fi fost depunctată, anunță golazo.ro.

,,Știu că arbitrele au CV, dar nu poți să dai așa într-un copil de 17 ani. Așteptăm explicații, pentru că era clar medalie. Am toate filmările, toate fotografiile, de la toate diagonalele, și la plecare, și la aterizare, iar în toate Sabrina este cu o talpă în interiorul covorului.

Le-am și postat, să le vadă toată lumea. Am trimis argumentele mele, nimeni nu are nicio explicație. Nici Nadiei nu știau ce să-i răspundă, dar ne-au respins contestația. Nadia i-a scris președintelui federației internaționale și i-a cerut explicații.”, a declarat mama sportivei.

Mai mult, gimnastei i-ar fi fost scăzut și punctajul la dificultate, acesta fiind diferit de cel din calificări, deși exercițiul era același.

,,I-au dat 13,700, cu o dificultate de 5,900. De ce? Același exercițiu a fost și în calificări și atunci a luat 13,900.

Cu punctajul acela era bronz. Și i-au mai luat o zecime, ca să nu fie nici medalie. Că americanca este pe final de carieră și Sabrina mai poate merge la Jocurile Olimpice. Câștigă cine este mai bun, nu contează vârsta”, a reclamat  fosta mare gimnastă, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Seul din 1988, pentru gsp.ro.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a  făcut plângere la Federaţia Internaţională de Gimnastică cerând reanalizarea imaginilor.

Comentarii Facebook