Sabrina Voinea nu se lasă! Gimnasta a atacat decizia TAS la Tribunalul Suprem Elvețian


Sabrina Voinea nu vrea să renunțe la medalie!

Gimnasta de 17 ani a făcut  apel la Tribunalul Suprem Elvețian (TSE) împotriva hotărârii pronunțate de TAS, în cazul medaliei olimpice de bronz la proba de sol din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Inițial Jordan Chiles a urcat pe podium, în urma unei decizii a juriului care a propulsat-o de pe locul 5 pe 3, în fața româncelor.

Ulterior, Ana Maria Bărbosu a contestat decizia la TAS și a obținut astfel medalia de bronz.

Sabrina Voinea a depus și ea o contestație, reclamând faptul că a fost depunctată pe nedrept, piciorul acesteia fiind mereu în interiorul spațiului, spre deosebire de spusele juriului. În acest caz au existat chiar și dovezi foto și video, însă n-a fost suficient pentru a schimba decizia. 

Tribunalul Suprem Elveţian (TSE) a confirmat ieri primirea recursului formulat de către Federația Româna de Gimnastică şi Sabrina Maneca Voinea împotriva hotărârii pronunţate de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. 

Sportiva speră ca  toate cele trei gimnaste să primească medalia de bronz.

„E o procedură efectuată în numele FRG și al Sabrinei Voinea. Termenul limită pentru atacarea deciziei TAS era 13 septembrie, dar am vrut să facem mai repede acest pas, să fim primii.

Sperăm în continuare să se ajungă la o modalitate amiabilă de rezolvare a acestui caz în sensul ca toate cele trei gimnaste să primească medalia de bronz, un punct de vedere pe care l-am susținut de la început.

E normal ca partea care a greșit să-și asume erorile dovedite. S-a creat o situație traumatică pentru cele trei gimnaste și sperăm să existe deschidere în sensul unui agreement pentru ca un bronz să-i revină și Sabrinei”, a declarat Sabin Gherdan, unul dintre avocații Sabrinei Voinea, potrivit GSP.

Comentarii Facebook