Vineri 20 Septembrie

Scandalul nu s-a terminat. Ana Bărbosu ar putea pierde medalia de bronz, din nou. SUA atacă decizia TAS


Drama medaliei de bronz de la finala probei de sol la JO 2024, care părea că a ajuns la final, se pare că încă nu s-a terminat.

Continuă scandalul izbucnit după finala probei de sol de la Jocurile Olimpice Paris 2024, iar Ana Bărbosu (18 ani) ar putea rămâne fără medalia de bronz, deși Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) i-a dat dreptate.

Federația de Gimnastică din SUA nu i-a în calcul posibilitatea de a accepta verdictul dat la Lausanne și a găsit o nouă probă video pe care a trimis-o deja la TAS pentru a fi analizată. Totodată, americanii i-au în calcul și posibilitatea de a apela la Curtea Supremă Federală a Elveției sau la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

SUA au transmis răspicat că nu vor să cedeze medelaia lui Jordan Chiles și au precizat că vor ataca hotărârea TAS. Asta în timp ce Ana Bărbosu așteaptă, teoretic, să îi fie decernată medalia de bronz.

Și se pare că situația este serioasă. Publicația USA Today a dezvăluit, duminică seară, că Federația de Gimnastică din SUA a intrat în posesia unei noi probe video care o poate ajuta pe Jordan Chiles, iar aceasta a fost deja trimisă la TAS. Concret, este vorba despre un clip care arată că echipa gimnastei din America ar fi depus contestația în 47 de secunde și nu în 64, așa cum s-a scris în verdictul de la Lausanne:

,,Un nou videoclip demonstrează că Jordan Chiles a trimis contestația la timp, spune USA Gymnastics”, titrează sursa citată.

În continuare, jurnaliștii dezvăluie și un pasaj din scrisoarea oficială pe care Federația de Gimnastică din SUA a trimis-o la TAS:

,,Dovezile video sunt marcate cu ora și arată că Landi (n.r. – antrenoarea lui Chiles) și-a exprimat prima intenție de a depune o contestație la masa arbitrilor la 47 de secunde după ce scorul a fost afișat. În plus, o a doua intenție a fost manifestată la 55 de secunde distanță după afișarea scorului inițial. Înregistrările video furnizate nu au fost disponibile înainte de decizia TAS și, prin urmare, nu a existat posibilitatea de a fi depuse anterior”, se arată în scrisoarea trimisă de USA Gymnastics către TAS, potrivit prosport.


Comentarii Facebook