Sambata 7 Septembrie

Spania - Franța, prima semifinală de la Euro 2024. Cine va reuși să ajungă în marea finală din Berlin


Spania – Franţa, este prima semifinală de ,,foc” de la Euro 2024 din Germania. Meciul este programat de la ora 22:00, marți, 9 iulie, pe Allianz Arena din Munchen.

Spania a ajuns în această fază de la Campionatul European după ce a terminat pe locul 1 în Grupa B, în care a înregistrat următoarele rezultate: 3-0 cu Croaţia 3-0 , 1-0 cu Italia şi 1-0 cu Albania; în optimile de finală a trecut de Georgia, scor 4-1, iar în sferturile de finală a eliminat-o pe Germania, scor 2-1 după prelungiri.

Naţionala lui Luis de la Fuente este singura care a câştigat toate meciurile de până acum de la Euro 2024, fără a avea nevoie de lovituri de departajare.

Franţa s-a calificat în semifinalele de la Euro 2024 după ce a terminat pe locul 2 în Grupa D, în care a înregistrat următoarele rezultate: 1-0 cu Austria, 0-0 cu Olanda şi 1-1 cu Polonia; în optimile de finală a trecut de Belgia, scor 1-0, iar în sferturile de finală a eliminat-o pe Portugalia, 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 5-3 după executarea loviturilor de departajare.

Reprezentativa „cocoşului galic”, cu Didier Deschamps în postura de selecţioner, nu a mai pierdut în ultimele opt partide disputate, în care a marcat opt goluri.

Câştigătoarea dintre Spania şi Franţa va juca în finală cu învingătoarea partidei Olanda – Anglia (programată, miercuri, 10 iulie, de la ora 22:00).


Comentarii Facebook