Sportivul clujean Alexandru Bologa a obținut medalia de aur la judo, la Jocurile Paralimpice de la Paris: „Performanţă superbă!”


Sportivul clujean Alexandru Bologa a câștigat vineri, 6 septembrie, medalia de aur la judo, la Jocurile Paralimpice de la Paris.

Clujeanul l-a învins pe Yergali Shamey (Kazahstan) cu 10-0, grație unui ippon, la categoria 73 kg J1. 

Elisabeta Lipă, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport l-a felicitat pe Alexandru Bologa, după ce a reușit să-și depășească propriul record.

Performanţă superbă! România, fii mândră de el!

Florin – Alexandru Bologa reuşeşte să-şi depăşească propriul record, obţinând medalia de AUR la Jocurile Paralimpice 2024. Alexandru Bologa l-a întâlnit astăzi, în meciul final de judo al categoriei -73 kg J1, pe Yergali Shamey (Kazahstan), pe care l-a învins prin Ippon, realizat în 1:22 minute.

L-am văzut în semifinală că este cumpătat, gândeşte mişcările, este antrenat şi stă foarte bine pe picioare. Din acel moment, am simţit că Alexandru va câştiga medalia de aur paralimpică.

Felicitări din toată inima, Alex, suntem tare mândri de tine! Felicitări şi antrenorului tău, Tamas Gergely!”, a transmis sportiva Elisabeta Lipă.

Alexandru Bologa este legitimat la Clubul Sportiv Universitatea Cluj și avea deja în palmares două medalii de bronz: una câștigată la Rio în 2016, iar cealaltă la Tokyo în 2020.

Aur paralimpic pentru Alex Bologa!

Judoka român a câștigat aurul la Jocurile Paralimpice Paris 2024 după o luptă admirabilă, încheiată prin ippon, împotriva sportivului Yergali Shamey (Kaz). Scor 10-0.

Bravooo, Alex! felicitări, după două medalii de bronz la Rio 2016 și Tokyo 2020 a venit aurul! Felicitări, antrenorului Tamas Gergely!”, au transmis reprezentanții Centrului Olimpic și Sportiv Român. 

Comentarii Facebook