Vineri 20 Septembrie

TAS a luat decizia finală în cazul medaliei de bronz obținută de Ana Bărbosu: ,,Suntem profund dezamăgiţi de notificare”


Solicitarea formulată de Federația de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles şi Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul medaliei de bronz de la sol, la Jocurile Olimpice 2024, a fost refuzată de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

''TAS a subliniat că pe parcursul procedurilor 's-a stabilit în mod concludent prin înregistrările oficiale furnizate de Federaţia Internaţională de Gimnastică, necontestate de nicio parte în timpul procedurilor' faptul că acea contestaţie depusă de d-na Landi (antrenoarea Cecile Landi) a fost transmisă tardiv, după limita de 1 minut", se arată în comunicatul Federației Române de Gimnastică.

După aflarea verdictului TAS, oficialii USA Gymnastics au promis că vor continua eforturile pentru ca Jordan Chiles să păstreze medalia de bronz, care i-a fost acordată în final Anei Bărbosu.

"USA Gymnastics a fost notificată luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv că regulile lor nu permit ca o hotărâre arbitrală să fie reconsiderată chiar şi atunci când sunt prezentate noi dovezi concludente.

Suntem profund dezamăgiţi de notificare şi vom continua să urmăm toate căile posibile şi procesul de apel, inclusiv la Tribunalul Federal Elveţian, pentru a asigura punctajul corect, clasarea şi medalia pentru Jordan.", a anunțat Federația Americană de Gimnastică.


Comentarii Facebook