Duminica 22 Decembrie

Tișe, nedumerit de reacția fanilor „U”: „Nu pot să aprob niciun meci pe Cluj Arena că se supără cei de la U Cluj, care consideră că este al lor”


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a venit cu o reacție astăzi, după ce luni a propus public comunității clujene, să investească într-o singură forță fotbalistică „care să câștige Champions League”, în mesajul de felicitare adresat CFR. Tișe pare nedumerit de reacția fanilor „U”, care după spusele sale, chiar l-ar fi amenințat în trecut cu moartea.

În cadrul unei conferințe de presă, Tișe spune că și-a asumat această dezbatere lansată în spațiul public, de la care se aștepta să încingă mai multe spirite. Susținătorii „Universității” au fost nemulțumiți de ideile propuse de Tișe, pe care le-au considerat vădit în favoarea formației din Gruia.

Citește și: Tișe felicită CFR pentru câștigarea titlului: „Comunitatea clujeană să investească într-o singură forță fotbalistică care să câștige Champions League”

Eu am exprimat un gând, o părere și câteva semne de întrebare. În primul rând, eu nu sunt persoana care să desființez sau să înființez echipe de fotbal. În al doilea rând, eu am mai trecut prin asta când am demolat vechiul stadion, am fost amenințat cu moartea și mi s-a spus că vreau să fac mall acolo. Ceea ce am exprimat eu acolo este un semn de întrebare legat de sportul nostru în general și ce ne dorim în perspectivă să facem. Vrem un sport care să fie hobby? Vrem un sport de performanță? În ce măsură putem să avem două, trei sau mai multe echipe și să generăm performanță sau comunitatea clujeană își dorește mai puține echipe și să facă performanță. Eu nu am spus că vreau să rămână o echipă sau să dispară cealaltă. De altfel, se știe că eu în carierea mea politică am făcut ceva pentru Universitatea Cluj. Decizia de a-mi asuma demolarea vechiului stadion îmi aparține și toți fugeau de asta. Am gândit un plan bugetar pe trei ani, iar stadionul s-a construit din bugetul județului.

Eu mi-aș dori să existe o discuție despre acest subiect al sportului. Constat că există vremuri dificile în momentul de față. Patronii nu au bani să finanțeze integral echipele, administrațiile publice nu pot finanța decât o parte din entitățile sportive. Noi, de la Consiliul Județean, n-am finanțat în niciun fel CFR Cluj, pentru că sunt acuzat de cei de la „U” că sunt CFR-ist și invers. În schimb, am finanțat Universitatea Cluj pentru că a existat această posibilitate legală și am făcut-o”, a declarat Alin Tișe.

Tișe spune că nu insistă pe un anume deznodământ, și anume clujenii trebuie să zică ce-și doresc.

Clujenii trebuie să spună ce doresc. Ei ar trebui să spună dacă doresc să alocăm bani publici pentru sport. Dacă da, până la ce nivel. Noi, ca și comunitate, trebuie să ne stabilim niște ținte. Dacă ne stabilim niște ținte mărețe și ne ținem de ele, vom avea și performanță. Îmi doresc să știm foarte clar ce facem. Dincolo de criticile pe care mi le-am asumat, rămâne o problemă de fond a sportului clujean. Putem face o strategie pe termen mediu și lung care să dea rezultate.

Mi-aș dori o strategie pentru toate sporturile. Gândiți-vă că au fost echipe care provin din orașe de 50.000 de locuitori și au jucat în semifinale de UEFA Champions League (Villarreal CF - n.red.). Sunt excepții, dar de ce nu putem și noi să facem performanță!? De ce nu poate Clujul să aibă echipe, una sau mai multe, să facă performanță? Nu e imposibil. O să zică lumea că visez din nou. Accept această părere, nu am o problemă”, a spus Tișe.

Președintele Consiliului Județean Cluj a adus în discuții și situația echipei Unirea Dej, care ar fi trebuit să-și dispute meciurile pe Cluj Arena, decizie care a fost anulată în ultimul moment. Tișe spune că clujenii ar trebui să decidă ce fac cu Cluj Arena.

Eu astăzi nu pot să aprob niciun meci de fotbal pe Cluj Arena pentru că am probleme și se supără cei de la „U” Cluj, care consideră că este al lor. Și nu vorbesc aici de CFR Cluj, pentru că nu ei vor să joace acolo. Vorbesc de orice altă echipă. S-a mai întâmplat să joace alte echipe, dar foarte stingher. La fel, Untold-ul sau alte evenimente care afectează gazonul. Orice decizie am lua afectează într-un fel sau altul echipa de fotbal. Trebuie să ne decidem. De asemenea, suntem criticați și de cealaltă parte, că de ce nu poate juca Unirea Dej pe stadion, pentru că și Unirea Dej este a Clujului. Îmi doresc să știm foarte clar ce facem. Să stai să critici este foarte ușor. Orice decizie aș lua, și îmi asum deciziile, va duce la critici. Dacă durează Untold-ul mai mult de patru zile, de ce e atât timp? De ce joacă echipa de rugby? De ce nu se dă gratuit stadionul în totalitate la „U” Cluj?

Sunt și astfel de întrebări: de ce nu se pune la dispoziție stadionul din partea comunității? Eu sunt de acord, dacă comunitatea spune da, să oferim gratuit tot ce înseamnă infrastructura sportivă echipei X sau altor echipe. Eu n-am o problemă dacă aceasta este dorința comunității, dar trebuie să știm asta. Nu este bunul meu sau a unei persoane fizice. Dar, din punct de vedere al tratamentului juridic, trebuie să lămurim lucrurile”, a încheiat președintele CJ Cluj.

Comentarii Facebook