U-BT Cluj, față în față cu una dintre cele mai importante echipe din Israel. Meci important, în deplasare, în EuroCup


U-BT Cluj va juca miercuri, în deplasare, pe 23 octombrie, de la ora 19:30, împotriva lui Hapoel Ierusalim în EuroCup, un adversar de tradiție din baschetul israelian. 

Este vorba despre Hapoel Ierusalim, care are o istorie de peste 80 de ani și a jucat prima oară în campionatul israelian în anul 1955.

Hapoel a cucerit două Cupe ale Israelului în 1996 și 1997, iar în 2004 a venit și singurul trofeu european, Cupa ULEB. În marea finală a competiției care s-a transformat ulterior în EuroCup, israelienii au trecut de galonata Real Madrid. 

În prezent, Hapoel Ierusalim se află pe locul 3 în grupa B din EuroCup, având 3 victorii și o singură înfrângere în fața liderului Valencia, 64-80.

u bt 6412 .jpg

U-BT Cluj se află pe locul 6, având până acum 3 înfrângeri și o singură victorie, cu cei de la Hamburg, scor 103-67. Referitor la fanaticii suporteri ai lui Hapoel, aceștia au o rivalitate de notorietate cu Maccabi Tel Aviv. Echipa își dispută meciurile de pe teren propriu la Pais Arena, o sală de 11.000 de locuri, care este adesea neîncăpătoare, notează u-bt.ro. 

Reamintim că Zach Hankins s-a transferat la U-Banca Transilvania direct de la Hapoel Ierusalim. La rândul său, Mareks Mejeris a jucat în sezonul 2022/2023 la Hapoel. Cele două echipe se întâlnesc pentru prima dată miercuri, 23 octombrie. 

Comentarii Facebook