Vineri 27 Septembrie

U-BT Cluj-Napoca, învinsă în primul meci din EuroCup. Mihai Silvășan: ,,Nu am jucat cel mai bun baschet al nostru” - FOTO


Campioana României, U-BT Cluj-Napoca, a fost învinsă de echipa slovenă Cedevita Olimpija Ljubljana, cu scorul de 93-86 (19-24, 27-14, 25-28, 22-20), miercuri seara, în BT Arena, în prima etapă din Grupa B a competiției masculine de baschet EuroCup.

U-BT Cluj-Napoca, campioana României, a pierdut în fața echipei slovene Cedevita Olimpija Ljubljana, cu scorul de 93-86, miercuri seara, în prima etapă din Grupa B a comeptiției EuroCup. Meciul a avut loc la BT Arena. 

,,Studenții” au avut un început promițător, reușind să conducă cu 5 puncte după primul sfert. Însă slovenii au revenit și au reușit să își aducă un avans de 7 puncte. U-BT a dat semne că ar putea să câștige meciul pe final, însă slovenii au reușit să reziste și să câștige într-un final meciul. 

Zavier Simpson a reușit să înscrie nu mai puțin de 19 puncte, alături de 7 recuperări și 9 pase decisive. Alți jucători care s-au remarcat au fost: Kevin Hervey, 14 p, 7 rec, Zach Hankins, 15 p, 5 rec, 4 pd, Adam Mokoka, 16 p, 6 rec.

În etapa a doua, U-BT Cluj-Napoca va juca în deplasare cu echipa franceză Cosea JL Bourg-en-Bresse, pe 2 octombrie.

Până la meciul din cadrul EuroCup, U-BT va juca, pe 29 septembrie, acasă, în Liga Națională, cu finalista din sezonul 2023-2024, CSM CSU Oradea.

,,Suntem dezamăgiți, deoarece ne doream să începem sezonul cu o victorie. Adevărul este că nu am jucat cel mai bun baschet al nostru. Au existat anumite șanse, însă cu siguranță nu aceasta este fața echipei noastre. La finalul partidei, ei au jucat mai bine decât noi și au înscris câteva aruncări grele. Trebuie să mergem mai departe, nu putem să plângem prea mult. Trebuie să vedem cum ne putem îmbunătăți jocul. Noi am fost prea moi, prea lipsiți de combativitate în multe momente ale partidei. Am avut un procentaj prost la trei puncte, ei au înscris 50%. Nu am marcat nici prea multe libere. În concluzie, nu am punctat de afară și nu am fost agresivi la pătrunderi. În zadar marchezi 86 de puncte, dacă nu reușești să te aperi la tine acasă. Trebuie să rămânem împreună, este de abia primul joc și urmează un întreg sezon. Cu siguranță avem potențial, gândiți-vă că Richard joacă la 25% din potențial, la fel și D.J. Seeley. Karel Guzman lipsește la rândul său. Cu acești trei jucători într-o formă bună, putem să facem altfel schimbările. Nu e ceva de care să ne plângem, totul face parte din baschet. Noi trebuie să găsim cele mai bune situații!”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan.

WhatsApp Image 2024-09-25 at 20.32.45.jpeg

WhatsApp Image 2024-09-25 at 20.32.45 (1).jpeg

Comentarii Facebook