U BT Cluj-Napoca pierde derby-ul împotriva CSM Oradea. Silvășan: ,,Când ai 1/27 de la trei puncte, nu poate fi o seară prea bună”


U BT Cluj-Napoca a pierdut primul derby al sezonului, pe BT Arena, împotriva celor de la CSM CSU Oradea, în cadrul etapei a doua a Ligii Naționale. Scorul final a fost de 72-61.

CSM Oradea a prestat un joc foarte bun în Cluj-Napoca, iar la pauză au intrat la vestiar cu scorul de 36-30, urmând ca rezultatul final să fie 72-61. 

Kris Richard a fost omul meciului cu 22 de puncte, 3 recuperări și 4 intercepții. Pridgett a venit de pe bancă cu 14 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă. Donatas Tarolis și-a trecut în cont 13 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive.

Zavier Simpson a fost principalul marcator al gazdelor 20 de puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive. Kevin Hervey a avut 13 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive, iar Zach Hankins 12 puncte și 11 recuperări.

,,Când ai 1/27 de la trei puncte, nu poate fi o seară prea bună. Este rezultatul jocului nu foarte bun din această perioadă. Trebuie să avem încredere în noii jucători, să încercăm să le transmitem și lor încredere. Practic, aceste aruncări ratate vin din lipsa de încredere de după partida cu Cedevita. În meciurile amicale nu am avut astfel de probleme, dar un meci pierdut în EuroCup ne-a cam tras în spate. E foarte greu de vorbit după un astfel de meci, însă trebuie să găsim soluții și să mergem mai departe. Nu avem mult timp la dispoziție să plângem, vom munci în continuare. Ne antrenăm în aceeași formulă, nu încercăm să găsim scuze acum. Trebuie să trecem peste această provocare și să ne revenim. Avem capacitatea să facem acest lucru, veți vedea un alt baschet din partea noastră. Momentan am pierdut doar două meciuri, vom vedea ce se întâmplă mai departe. Evident că victoriile aduc victorii și înfrângerile aduc o lipsă de încredere. Noi am intrat în această situație și noi trebuie să ieșim singuri, pas cu pas, rămânând uniți. Șomăcescu și Guzman lipsesc în continuare, nu cred că îi vom avea nici la următoarea etapă din Liga Națională. Poate Șomăcescu va intra, vedem. Depinde cum evoluează, nu ne facem mari speranțe. Pat nu este la capacitate maximă, nici măcar 30%. Seeley la fel, e proaspăt venit. Echipa are potențial de a fi mai bună, dar e nevoie de timp și de muncă. E greu de spus când ne vom atinge potențialul maxim, contează mult și accidentările. Nimeni nu se gândea, de exemplu, că Șomăcescu se va accidenta la antrenament. Totul face din baschet și zi de zi trebuie să încercăm să scoatem ce avem mai bun. Mergem mai departe și găsim soluții!” a declarat antrenorul Mihai Silvășan.


Comentarii Facebook