Duminica 8 Septembrie

“U” Cluj a făcut două transferuri chiar înainte de primul meci din noul sezon. “Studenții” au adus un atacant camerunez


FC Universitatea Cluj a anunțat transferul camerunezului Franck Tchassem și a lui Vladislav Blănuță, ieri, 12 iulie.

Transferul atacantului din Camerun este al treilea anunțat de formația de pe Cluj Arena în cursul zilei de vineri. Ștefan Andrei și Vladislav Blănuță, sub formă de împrumut, au mai ajuns la ”U” Cluj.

”Noul nostru jucător a ajuns pentru prima dată în România în 2019. Plecat de la Academia de Fotbal AS Metelots Douala din Camerun, acesta a semnat cu Șomuz Fălticeni, echipă din al treilea eșalon.

A mai evoluat pentru Știința Miroslava, unde a marcat șase goluri, dar și la Viitorul Dăești, unde a reușit să înscrie de 10 ori.

În sezonul 2023/2024, Tchassem a jucat pentru CSM Focșani. A avut o contribuție importantă la promovarea echipei în liga secundă prin cele 17 goluri marcate pe parcursul campionatului.”, a transmis ”U” Cluj,” a transmis clubul.

Înăriri pentru atac 

Vladislav Blănuță este cel de-al doilea jucător anunțat pe data de 12 iulie. Jucătorul vine sub formă de împrumut de la echip FC U Craiova 1948.

,,FC Universitatea Cluj bifează o nouă mutare menită să întărească compartimentul ofensiv. Atacantul Vladislav Blănuță (22 de ani) va evolua pentru ”U” timp de un sezon, venind sub formă de împrumut de la FC U Craiova 1948.

Născut la Hîncești în Republica Moldova, Vladislav Blănuță a luat contact cu fotbalul în Cehia, trecând și prin academia celor de la Slavia Praga. A mai evoluat la nivel de juniori pentru Rapid București și Pescara.

La nivel juvenil a câștigat Supercupa Italiei la categoria Primavera 2 în sezonul 2020/2021 cu Pescara. A debutat la nivel de seniori pentru clubul italian în sezonul 2020/2021 într-un meci de Seria B. În total, a strâns șapte prezențe în tricoul celor de la Pescara.

În septembrie 2022, Vladislav Blănuță a luat primul contact cu fotbalul românesc, semnând cu FC U Craiova 1948. A fost unul dintre cei mai buni tineri jucători în ultimul sezon, marcând opt goluri pentru formația din Bănie în 31 de partide de campionat,” au mai scris reprezentanții clubului.


Comentarii Facebook