Un fost jucător al CFR Cluj a fost numit antrenor la un club european de elită, care are trofeul Champions League în palmares!


Roberto de Zerbi, fost campion al României cu CFR, a dat lovitura!

Sâmbătă seară, Olympique Marseille a anunțat oficial numirea lui Roberto De Zerbi ca antrenor pentru următorii trei ani. De Zerbi a promis să "ajute clubul să-și recapete statutul pe care îl merită".

 În vârstă de 44 de ani, Roberto De Zerbi a jucat pentru CFR Cluj între 2010 și 2012, perioadă în care a câștigat de două ori campionatul României. La Olympique Marseille, De Zerbi îl succede pe Jean-Louis Gasset, care a antrenat echipa doar câteva luni.

Antrenorul italian, originar din Brescia, a trecut prin cluburi precum Sassuolo și Șahtior Donețk, iar ultima sa echipă a fost Brighton & Hove Albion din Premier League. 

Olympique Marseille, echipa care a câștigat primul trofeu Champions League în 1993 după victoria cu 1-0 împotriva AC Milan, speră să revină la gloria de altădată sub conducerea lui De Zerbi. În ciuda unui sezon dezamăgitor încheiat pe locul opt și marcat de multiple schimbări de antrenori, Pablo Longoria și clubul său au reușit să atragă acest antrenor foarte bine cotat. De Zerbi a fost dorit și de Bayern Munchen, Liverpool și Manchester United, dar în cele din urmă a ales să semneze cu Olympique Marseille.

"Am avut o dorință foarte puternică de a mă alătura acestui club datorită istoriei și prestigiului care înconjoară OM, pasiunii și fervorii suporterilor săi, seriozității și entuziasmului pe care mi le-au arătat directorii”, a declarat De Zerbi într-un comunicat.

"Sunt nerăbdător să mă așez pe banca de pe Orange Velodrome, de data aceasta ca antrenor al OM, și să ajut clubul să recâștige poziția pe care Marseille o merită", a adăugat fostul jucător al CFR Cluj.

Comentarii Facebook