Duminica 24 Noiembrie

Un fost jucător al CFR Cluj spune lucrurilor pe NUME: Aroganţa se plăteşte

 

Un fost jucător al CFR Cluj, care a pus umărul la promovarea în prima Ligă, crede că în Gruia aroganța se plătește.

 

Cosmin Goia are 33 de ani şi a evoluat în România pentru Poli Timişoara, SESO Câmpia Turzii, CFR Cluj, Unirea Dej, FC Braşov şi Unirea Alba Iulia.

 

El a făcut parte din echipa cu care CFR Cluj a promovat în Liga 1, dar șefii din Gruia i-au pus ”piedică” în momentul în care a primit o ofertă de a juca la Rapid, echipă care se bătea atunci la titlu. 

 

 

Cosmin joacă acum în Vietnam.

 

Ce înseamnă pentru tine CFR Cluj? Presupun că eşti la curent cu situaţia actuală a clubului. Ai promovat cu echipa în Liga 1 şi acum e pe punctul să retrogradeze şi se află în insolvenţă.

 

CFR Cluj este primul club la care am avut o performanţă notabilă, adică promovarea în Liga 1. Am citit presa şi îmi pare rău de ce se întâmplă acum acolo. După cum se spune, aroganţa se plăteşte. Păcat, că s-a investit mult în club, iar dacă nu recuperează cele 24 de puncte, sunt şanse infime de a se salva de la retrogradare. Cred totuşi că o bună organizare managerială i-ar ajută să revină din nou în forţă în fotbalul românesc în câţiva ani.

 

Ce ofertă regreţi că nu ai acceptat până în acest moment şi de ce nu s-a concretizat ea şi a rămas în amintirea ta doar ca ceva ce ar trebuit să se întâmple, dar nu s-a întâmplat?

 

Cel mai mare regret al meu pe plan sportiv îl reprezintă oferta de la Rapid, venită după un tur foarte bun la CFR Cluj, care însă m-a declarat netransferabil. Rapidul era atunci o forţă în fotbalul românesc, cu Răzvan Lucescu antrenor şi Dinu Gheorghe preşedinte. După ce am ratat transferul, la 2-3 săptămâni, am suferit o accidentare care m-a ţinut pe tuşă tot returul şi m-a scos din circuitul primei ligi.

 

De ce ai accepta şi de ce ai refuza o ofertă din campionatul intern?

 

Nu doresc să mă întorc în România din mai multe motive. Cantonamentele înaintea partidelor sunt lungi, salariile de multe ori nu sunt primite, fanii aproape lipsesc de la meciuri. Din ce am auzit, în Liga 1 şi în Liga 2 sunt multe echipe care nu au primit bani de luni bune. Şi toate astea în condiţiile în care viaţa de fotbalist e destul de scurtă.

 

Cum sunt suporterii vietnamezi? Există un cult al fotbalului acolo, un interes ridicat pentru meciuri?

 

Oamenii sunt foarte pasionaţi de fotbal. Jucăm fiecare meci cu stadionul plin, indiferent de rezultatele obţinute. Suporterii însoţesc echipa şi în deplasare. E măgulitor să vezi tribuna plină. Atmosfera este gălăgioasă şi antrenantă. Am avut meciuri la care au venit să ne vadă chiar şi 40.000 de oameni.

 

Citiți tot interviul AICI.

Comentarii Facebook