Un român favorit să câștige medalia de aur a ratat calificare în finală. Înainte cu două zile a bătut recordul mondial


Sportivul Cătălin Chirilă a ratat calificarea în finală la canoe simplu după ce în urmă cu doar două zile reușise să bată recodrul mondial. 

Cătălin Chirilă, considerat cel mai în formă canoist din lume la ora actuală, cu un record olimpic proaspăt, obținut în urmă cu două zile în serii, 3:44.75, a ratat calificarea în finala A a probei, pentru a spera la medalia olimpică.

Un start ratat a fost motivul pentru care sportivul nu a reușit să se califice în finala care putea să îi aducă medalia de aur.

La al treilea timp intermediar, între 500 și 750 de metri, Cătălin Chirilă reușise să revină în primii 4, cei care urmau să se califice în finală.

Când toată spera la un forcing de final, care să-i permită chiar să câștige proba, Cătălin Chirilă a rămas „fără combustibil”. A pierdut locul 3, iar pe ultimii metri a fost întrecut - incredibil - de italianul Carlo Tacchini, care a avut un final de cursă „turbo”.

Așadar, Cătălin Chirilă, sportiv cotat cu șanse reale la câștigarea unei medalii, poate chiar cea de aur, va trebui să se resemneze și să concureze în finala B, unde miza este inexistentă, notează Golazo


Comentarii Facebook