Sambata 19 Octombrie

Universitatea Cluj, victorie împotriva Oțelului Galați. „Șepcile roșii” rămân în fruntea clasamentului


Universitatea Cluj a reușit să câștige meciul cu Oțelul Galați, scor 2-0, din etapa a 13-a din Superliga României. 

„Șepcile roșii” i-au provocat prima înfrângere lui Dorinel Munteanu, echipa antrenată de Ovidiu Sabău reușind să se distanțeze la 6 puncte de locul doi. 

Dacă în prima repriză nu au fost prea multe evenimente, la pauză, Sabău a introdus doi jucători ofensivi, pe Berto și Blănuță. În minutul 60, gazdele au obținut un penalty, în urma intervenției VAR, după ce Zivulic a atins mingea cu mâna în suprafața de pedeapsă. Dan Nistor a fost cel care a reușit să marcheze din penalty. 

În minutul 69, Blănuță a fost găsit excelent în careu, însă portarul Iustin Popescu a reușit să respingă mingea. Totuși, balonul a ajuns doar la Mamadou Thiam, care a stabilit scorul final, scor 2-0.

Recitalul ofensiv al clujenilor a fost aproape de o nouă lovitură la încercarea lui Blănuță din minutul 77, dar șutul în forță al vărfului nu a fost cadrat. Ioan Ovidiu Sabău a ales să securizeze și mai bine rezultatul și l-a întrodus pe Codrea în locul lui Thiam (79). Intrat la pauză, Vladislav Blănuță (89) a fost forțat să părăsească terenul în urma unei ciocniri cu un fundaș advers, locul său fiind luat de către Alex Bota.

Universitatea Cluj a ajuns să aibă 26 de puncte, distanțându-se la 6 puncte de locul doi din clasament. Universitatea Craiova, ocupanta locului doi, are, însă, și un meci mai puțin disputat. Oțelul Galați se află pe locul 3, cu 19 puncte, echipa suferind prima înfrângere din acest sezon. 


Comentarii Facebook