Veste URIAȘĂ! Cluj-Napoca va găzdui CAMPIONATUL EUROPEAN de handbal feminin din 2026!

Partidele uneia din grupele Campionatului European de handbal feminin din 2026 se vor juca la BT Arena, a anunțat Emil Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, a anunțat azi, în urma unei întâlniri cu dl Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal, că în 2026 Clujul va fi unul dintre orașele gazdă ale grupelor Campionatului European de Handbal! 

Am primit la cabinet vizita dlui Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal. Am discutat despre susținerea Primăriei pentru sportul de performanță și pentru sportul de masă și despre dezvoltarea handbalului romanesc. 

Punctul principal al discuțiilor a fost organizarea la Cluj-Napoca a unei grupe preliminare și a unei grupe principale din Campionatul European de Handbal Feminin Senioare 2026, respectiv modul de promovare și organizare în cele mai bune condiții a competițiilor din grupele europene. 

Alături de sprijin pentru astfel de evenimente fanion, Primăria continuă să acorde finanțări pentru cluburi sportive și să dezvolte infrastructura sportivă din oraș.” a anunțat Emil Boc

Anunțul confirmă statutul de oraș interesant pentru evenimente sportive de anvergură pe care îl are Cluj-Napoca, mai mult decât orice alt oraș din România.

Clujul găzduiește în acest weekend, la Sala Polivalentă BTarena, o competiție de referință în lumea sportului - Trofeul Carpați Niro, turneu amical de pregătire pentru Campionatul European. Alături de România, la Cluj joacă alte cinci echipe naționale feminine de handbal: Brazilia, Slovacia, Macedonia, Elveția, Turcia. 

Trofeul Carpați este organizat cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook