Adolescent din Cluj, tâlhărit de doi FALȘI POLIȚIȘTI în fața unei biserici: „Simţeam din felul cum vorbesc, din gesturi, că sunt periculoşi”
Doi falși polițiști au băgat spaima într-un grup de adolescenți, care își petreceau timpul liber într-un parc situat în fața unei biserici de pe strada Dâmboviței din Cluj-Napoca.
Inițial, le-au spus copiilor că sunt polițiști și au nevoie de telefoanele lor. Pentru că nu s-a conformat nimeni, unul dintre bărbați a trecut la amenințări, în timp ce prietenul său îl susținea prin gesturi și comportament.
În cele din urmă, unul dintre adolescenți a cedat și le-a dat telefonul de frică că ar putea păți ceva rău.
Unul dintre agresori, condamnați la închisoare
Cazul a ajuns și pe masa magistraților de la Judecătoria Cluj-Napoca, însă bărbatul care i-a îngrozit pe tineri nu a fost identificat. În schimb, „partenerul” său a fost condamnat joi, 27 februarie 2025, la pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tâlhărie calificată. În plus, el trebuie să presteze 85 de zile de muncă în folosul comunității.
Adolescentul tâlhărit a relatat că în seara incidentului se afla într-un parc situat în fața unei biserici de pe strada Dâmboviței din Cluj-Napoca, alături de trei prieteni.
La un moment dat, s-au apropiat de ei doi bărbaţi de etnie romă, unul mai tânăr, iar celălalt mai în vârstă, pe care i-a auzit spunând că: „dacă fug oricum îi omorâm sau îi lovim”.
Adolescentul susține că cel mai în vârstă i-a abordat, iniţial spunându-le că sunt poliţişti şi întrebându-i dacă fumează iarbă, apoi a devenit insistent şi le-a cerut telefoanele mobile, sub pretextul de a efectua un apel.
Falșii polițiști au schimbat foaia, după ce au văzut că nu obțin nimic
Pentru că prietenii băiatului l-au refuzat, agresorul şi-a îndreptat atenţia spre el. În acest context, bărbatul rămas neidentificat a devenit mai agresiv verbal, şi în scopul de a-i intimida le-a relatat acestora că el a fost la puşcărie şi a stat în spatele gratiilor, insistând în continuare pe acest ton ca ei să-i dea un telefon.
Speriat că cei doi le-ar putea face rău, tânărul a decis să le dea telefonul mobil. El a mărturisit următoarele: „simţeam din felul cum vorbesc, din gesturi, că sunt periculoşi”.
Pentru înapoierea telefonului mobil, respectivul bărbat i-a solicitat persoanei vătămate suma de 100 de lei. Întrucât avea asupra sa doar suma de 80 sau 90 de lei, persoana vătămată le-a oferit acelor persoane suma respectivă, iar cei doi l-au chemat să îi urmeze după colţul unei clădiri din zonă. Însă, după câțiva pași, cei doi au luat-o la fugă.
„În actul de sesizare a instanței s-a reținut, în esenţă, că la data de 19.04.2018, în jurul orei 21:30, inculpatul prin prezenţă şi gesturi a confirmat faptele autorului necunoscut, respectiv a întărit rezoluţia infracţională a acestuia, care folosind o atitudine agresivă şi ameninţătoare, i-a sustras persoanei vătămate telefonul mobil marca Huawei P9lite, după care a şi fugit împreună cu acesta de la locul faptei.”, au reținut magistrații clujeni.
0 Comentarii