Agent imobiliar din Cluj-Napoca, prins sub influența substanțelor interzise la volan: „Nu a vrut să fie un pericol pentru circulația rutieră”


Un agent imobiliar din Cluj-Napoca a fost condamnat la plata unei amenzi penale în valoare de 9000 de lei, după ce a fost prins în timp ce conducea sub influența substanțelor interzise. 

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a fost prins, la data de 5 august 2022, în jurul orelor 01:50, în timp ce era la volanul BMW-ului său, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 din Cluj-Napoca.  În urma unui control de rutină, polițiștii clujeni au constatat că agentul imobiliar era sub influența substanțelor psihoactive, fiind  pozitiv pentru THC - 5 la ora 02:10.

Ulterior, bărbatul a fost condus la sediul Institutului Regional de Gastroenterologie — Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” Cluj-Napoca, în vederea recoltării de probe biologice. 

Conform buletinului de analiză toxicologică din data de 10 august 2022, că rezultatul pentru probele de sânge a fost negativ pentru THC (metoda CSS), însă proba de urină a bărbatului a fost pozitivă pentru THC și negativă pentru amfetamină, metamfetamină, MDMA, cocaină, mefedronă, LSD, metadonă, ABPINACA, morfină și alți derivați opiacei (metoda imunochimică). 

Fiind audiat în fața instanței, agentul imobiliar clujean a arătat că „regretă cele întâmplate și că nu a intenționat să reprezinte un pericol pentru circulația rutieră, acesta crezând că nu se mai află sub imperiul substanței psihoactive consumate.”.

Instanţa a reținut că „a fost dovedită, dincolo de orice dubiu rezonabil, comiterii infracţiunii reţinute în sarcina inculpatului”. Astfel, a dispus condamnarea agentului la plata amenzii penale de 9000 de lei (180 zile-amendă x 50 lei), pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Decizia a fost pronunțată vineri, 2 august, de magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca și poate fi atacată cu apel. 

Comentarii Facebook