Angajatul lunii! Un bărbat din Cluj s-a dus beat la muncă, a tras la măsea și în timpul programului, apoi și-a testat abilitățile de șofer


Un clujean a fost condamnat la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost prins beat la volan. Bărbatul este angajat al pensiunii M&M Complex Turistic din Mihai Viteazul, județul Cluj, și a consumat alcool atât atât înainte să meargă la muncă, cât și în timpul programului. Acest lucru nu l-a împiedicat să se urce la volan, chiar dacă avea toate șansele să provoace o tragedie. 

În același timp, magistrații de la Judecătoria Turda au stabilit luni, 7 octombrie, că bărbatul trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității. 

Magistrații au reținut că, la data de 8 septembrie 2023, în intervalul orar 16.00-17.00, bărbatul a băut două berii de 0,5 litri în timp ce era acasă. Ulterior, în jurul orei 18.45, s-a urcat la volanul autoturismului pe care l-a condus de acasă până la locul de muncă – M&M Complex Turistic, situat în comuna Mihai Viteazu. 

În jurul orei 00.00, clujeanul a mai băut două beri de 0.5 litri, iar pe la ora 06.30, s-a urcat din nou la volan și a condus autoturismul pană acasă, pe o distanță de aproximativ 4 kilometri. 

Când mai avea câteva sute de metri până acasă, a fost oprit de organele de poliție și testat cu aparatul etilotest. Conform anchetatorilor, bărbatul a avut o concentrație alcoolică de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost transportat la Spitalului Municipal Turda, în vederea recoltării probelor biologice.

Potrivit Buletinului de Analiză Toxicologică eliberat de IML Cluj-Napoca rezultă cantitatea de 2,86 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 2,66 mg/l la proba a doua.

Comentarii Facebook