Ardelean condamnat la aproape 10 ani de închisoare în Olanda pentru trafic de migranți, arestat preventiv la Cluj


Un bărbat de 44 de ani, condamnat la pedeapsa de 9 ani şi 10 luni pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, a fost prins de poliţiştii din Bistriţa-Năsăud. 

Ulterior, magistrații de la Curtea de Apel Cluj au dispus măsura arestului preventiv împotriva bărbatului, în vederea predării către autorităţile din Olanda. 

Pe numele acestuia era emis, de autorităţile din Olanda, un mandat european de arestare.

La data de 2 august a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud au depistat un bărbat de 44 de ani din Monariu care era urmărit internaţional.

Pe numele celui în cauză, autorităţile judiciare din Ţările de Jos au emis un mandat european de arestare, aceasta fiind condamnat la pedeapsa de 9 ani şi 10 luni pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, pe teritoriul Olandei.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.”, au informat reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud. 

Ulterior, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, fiind reţinut şi încarcerat în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud. 

La data de 3 august, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Cluj a dispus arestarea preventivă a bărbatului, în vederea predării către autorităţile din Olanda.

Comentarii Facebook