Vineri 18 Octombrie

Așa mamă, așa fiică! Două femei din Cluj-Napoca riscă să ajungă la închisoare, după ce au retras bani de pe un card furat


Două femei din Cluj-Napoca, mamă și fiică, riscă ani grei de închisoare, după ce au fost trimise în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, respectiv pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. 

Magistrații de la Tribunalul Cluj au dispus miercuri, 16 octombrie, începerea judecății în cauză. 

Potrivit anchetatorilor, la data de 15 septembrie 2023, în jurul orei 08:00, una dintre femei a furat portmoneu dintr-o locuință de pe strada Republicii, în timp ce proprietarul dormea. În respectivul portofel era un card bancar, dar și un bilet pe care persoana vătămată notase codul PIN al cardului. 

Astfel, femeia avea acces la banii bărbatului. Însă, nu a vrut să se implice prea mult și a instigat-o pe fiica sa să retragă sume de bani de la un bancomat. Inițial, tânăra a vrut să scoată 5000 de lei de pe card, dar bancomatul i-a indicat că nu are fonduri insuficiente. Prin urmare, a retras numai 900 de lei, bani pe care i i-a dat mamei sale. 

În data de 15.09.2023, în intervalul orar 08:17 – 08:19, în 2 rânduri, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi instigat-o (determinat-o) pe fiica sa inculpata să retragă două sume de bani din contul bancar al persoanei vătămate, de la ATM-ul Băncii (...), prin utilizarea card-ului bancar pe care-l sustrăsese în aceeaşi zi de la persoana vătămată, după cum urmează: 1.la ora 08:17:39 ar fi determinat-o pe fiica sa să retragă suma de 5.000 lei însă operaţiunea a fost refuzată din cauza insuficienţei fondurilor,  2.la ora 08:18:41, ar fi determinat-o pe fiica sa să retragă suma de 900 lei, această sumă fiind eliberată de ATM, iar apoi fiica sa i-a remis această sumă”, au reținut judecătorii.

Comentarii Facebook