Vineri 11 Octombrie

Autorul unui jaf ca-n filme de la Cora Cluj rămâne neidentificat. Principalul suspect a scăpat basma curată pentru că imaginile surprinse sunt neclare


Magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au stabilit joi, 10 octombrie, că autorul unui jaf petrecut acum cinci ani în hipermarketul Cora rămâne neidentificat. După cinci ani de cercetări, judecătorii au concluzionat că suspectul principal acuzat că la data de 25 aprilie 2019 a furat trei telefoane mobile în valoare totală de 12.000 de lei ar putea fi nevinovat. 

Prin urmare au dispus achitarea tânărului care a încercat să explice în toată această perioadă că este nevinovat. Principala problemă în rezolvarea cazului ar fi fost lipsa unor probe concrete care să dovedească că autorul jafului este tânărul cercetat ani de zile. Imaginile surprinse pe camerele de supraveghere amplasate în hipermarket sunt de o calitate foarte slabă și nu au putut fi folosite de magistrați. 

Magistrații au admis că fapta există, constituie infracțiune, a fost săvârșită cu vinovăție, precum și că aceasta are caracter antijuridic și imputabil.  

Cu toate acestea, instanța a stabilit că infracțiunea nu îi poate fi imputată tânărului anchetat, întrucât, „ansamblul materialului probator nu este îndestulător pentru formularea unei acuzații față de acesta. Astfel, probele administrate în cursul urmăririi penale nu oferă suficiente elemente pentru a demonstra, dincolo de orice îndoială rezonabilă, faptul că inculpatul este cel care a săvârșit infracțiunea.

(...) Instanța, analizând în mod nemijlocit imaginile video, constată că acestea au o calitate slabă, care face identificarea persoanei surprinse imposibilă, întrucât detaliile fizionomice esențiale nu se disting.”, au motivat judecătorii clujeni.  

Comentarii Facebook