Vineri 18 Octombrie

Avocată din Cluj-Napoca, acuzată de violare de domiciliu. A apelat la metode neortodoxe ca să câștige un proces


O avocată din Cluj-Napoca s-a ales cu un avertisment, după ce a intrat în curtea unei locuințe fără acordul proprietarei. Ea a fost judecată pentru săvârșirea infracțiunii de violare de domiciliu, iar magistrații de la Curtea de Apel Cluj și-au motivat decizia miercuri, 16 octombrie, arătând că au luat în calcul gravitatea redusă a infracţiunii şi lipsa de periculozitate a infractorului.

Potrivit documentelor cuprinse la dosar, avocata din cadrul Baroului Cluj a încheiat un contract de asistenţă juridică cu vecinii femeii în curtea căreia a intrat fără drept. Ea i-a i-a reprezentat pe aceştia în cadrul unui proces civil pornit tocmai de persoana vătămată, pentru ca instanţa să dispună retragerea unui zid al construcţiei edificate de vecini, în opinia sa, contrar prevederilor legale şi fără a deţine autorizaţie de construire.

La data de 27 octombrie 2022, avocata a pătruns în curtea persoanei vătămate dorind să facă mai multe fotografii şi înregistrări video cu fundaţia casei vechi a clienţilor săi, pentru a le depune ulterior în instanţă. 

Deşi nu avea acordul persoanei vătămate pentru a pătrunde în curtea imobilului său, inculpata a traversat fundaţia în elevaţie, care se află pe proprietatea familiei şi avea o înălţime de aproximativ 15-20 cm, a făcut câţiva paşi de-a lungul zidului (fundaţiei) şi a efectuat fotografiile/înregistrarea, de care urma să se folosească pentru a susţine interesele clienţilor la instanţa civilă”, au reținut magistrații.

Femeia a reușit să intre în curtea persoanei vătămate după ce panourile de metal care despart cele două proprietăți au fost înlăturate de clienții ei.

Avocata ar fi petrecut în curtea imobilului în care locuieşte persoana vătămată aproximativ 35 secunde prima dată, în intervalul orar 15:33:16-15:33:50 şi 25 secunde a doua oară, în intervalul orar 15:35:25-15:35:50.

Infracţiunea prezintă o gravitate redusă, raportat la natura şi întinderea urmărilor produse, mijloacele folosite, modul şi împrejurările în care a fost comisă, motivul şi scopul urmărit, iar, în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de posibilităţile sale de îndreptare, dat fiind că este vorba despre o persoană în vârstă de 67 ani, care exercită profesia de avocat de peste 34 ani şi nu a avut nicio problemă de conduită profesională în tot acest interval de timp, fără antecedente penale, bine integrată social şi familial, aplicarea pedepsei nu ar fi oportună”, au stabilit judecătorii de la Curtea de Apel Cluj.

Comentarii Facebook