Bar din cartierul Gheorgheni, închis și amendat de polițiștii locali din Cluj-Napoca. Vezi ce s-a constatat în urma unui control


Un bar din cartierul Gheorgheni a fost amendat cu 400 de lei și, ca măsură complementară, s-a dispus suspendarea activităţii punctului de lucru de pe strada Lăcrimioarelor din Cluj-Napoca. 

Măsurile au fost luate după ce polițiștii locali au constatat că operatorul economic desfăşura activități de bar, atât în interior, cât și la terasă, fără a deţine acord de funcţionare din partea autorităților publice locale. 

Controlul a avut loc la data de 22 septembrie 2023, însă patronul barului s-a decis să amâne puțin momentul închiderii și a contestat  procesul-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor în instanță. 

Cu toate acestea, magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au respins plângerea contravențională ca neîntemeiată, la sfârșitul săptămânii trecute. 

Magistrații clujeni au reținut că „atât sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 400 lei, cât și măsura complementară a suspendării activității au fost aplicate cu respectarea prevederilor legale.

Totodată, instanța reține că aplicarea măsurii complementare este obligatorie. Prin urmare, în absența vreunei puteri de apreciere asupra eventualei proporționalități a măsurii, nu pot fi primite nici apărările petentei privind neindicarea împrejurărilor care constituie temeiul suspendării”.

Comentarii Facebook