Bărbat cu dizabilități, răpit și obligat să cerșească în Cluj-Napoca. Victima a fost exploatată de trei indivizi timp de 12 ani


Trei bărbați au fost trimiși în judecată pentru trafic de persoane, după ce au răpit un bărbat cu dizabilități și l-au obligat să cerșească în Cluj-Napoca. Victima a fost exploatată și în trecut de unul dintre indivizi timp de 12 ani, în perioada 2011-2023, atât în România,  cât şi pe teritoriul Franței.

Potrivit DIICOT, persoana cu handicap locomotor a fost obligată să urce într-o mașină și a fost transportată la Cluj-Napoca, pentru a practica cerșetoria, iar sumele de bani pe care le-ar fi obținut din mila publicului urmau să ajungă în buzunarele celor trei bărbați. 

Prin rechizitoriul din data de 18 octombrie 2024 ( ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane) procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a 3 inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane în formă agravată și continuată.

Din materialul probator administrat a rezultat că în perioada 2011 - finele anului 2023, unul dintre inculpați,  profitând  de handicapul locomotor permanent al unei persoane vătămate i-a oferit adăpost la locuința sa din Timişoara, pentru ca ulterior prin acte de violenţă fizică şi  psihică să o oblige la practicarea cerşetoriei. Inculpatul a exploatat victima  atât în Romania,  cât şi pe teritoriul Franței, însușindu-și  sumele de bani rezultate din activitatea infracțională. 

De asemenea, s-a reținut că același inculpat, cu sprijinul coinculpaților cercetați în prezenta cauză,  au lipsit ilegal de libertate victima, prin răpire,  obligând-o să urce într-un autoturism cu care au transportat-o în municipiul Cluj Napoca,  în scopul obligării la practicarea cerșetoriei în folosul lor financiar”, au transmis reprezentanții DIICOT.

Dosarul va fi judecat de magistrații de la Tribunalului Timiș.

Comentarii Facebook