Vineri 27 Septembrie

Băutura l-a băgat după gratii! Clujean prins beat la volan, condamnat la un an și 6 luni de închisoare cu executare


Un clujean prins beat la volan, pe strada Vlădeasa din Huedin, a fost condamnat de judecătorii de la Curtea de Apel Cluj la un an şi 6 luni închisoare în regim de detenţie, pentru săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. 

Decizia pronunțată marți, 24 septembrie, este definitivă. 

Potrivit rechizitoriului, la data de 1 ianuarie 2022, în jurul orelor 16:10, clujeanul a fost oprit în trafic de polițiștii din Huedin, pe strada Vlădeasa. 

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentrație de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Prin urmare, clujeanul a fost condus la Spitalul Orășenesc Huedin, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, prima probă fiind recoltată la ora 16:40.

Potrivit Institutului de Medicină Legală Cluj-Napoca, bărbatul avea o alcoolemie de 2,46 g 0/00 la prima proba și 2,37 g %o la a doua probă recoltată.

În fața instanței, clujeanul a declarat că în data de 1 ianuarie 2022, s-a urcat la volan cu intenția de a se deplasa spre domiciliul său, iar pe str. Vlădeasa, în dreptul Detașamentului de Pompieri a fost oprit de un echipaj de poliție, care după ce i-au solicitat actele personale și ale autoturismului, l-au supus unui test cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Procedând în această manieră, inculpatul a pus în pericol grav (concret) siguranţa traficului rutier şi a participanţilor la acesta, iar faptul că nu au rezultat urmări mai grave ale conduitei inculpatului este o chestiune independentă de voinţa acestuia, şi doar printr-o şansă nu a rezultat vătămarea sau chiar mai grav, uciderea unor participanţi la trafic.”, au motivat magistrații de la Curtea de Apel Cluj. 


Comentarii Facebook