Duminica 8 Septembrie

Biciclist din Cluj-Napoca, în război cu Poliția Locală, după ce a „confundat” pista cu trotuarul


Un biciclist clujean a dat în judecată Poliția Locală și Primăria Cluj-Napoca, după ce a fost amendat cu 580 de lei de polițiștii locali. Bărbatul a fost prins în timp ce se plimba cu bicicleta pe zona pietonală dinspre Bulevardul Eroilor înspre Piața Unirii. 

Biciclistul a solicitat instanței să dispună nulitatea procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției 5 septembrie 2023, cu consecința exonerării de la plata amenzii în cuantum de 580 lei și dispunerea restituirii sumei de 290 lei, reprezentând jumătate din amendă, achitată în termenul legal. Cu toate acestea, magistrații de la  Judecătoria Cluj-Napoca au respins cererea acestuia ca nefondată. 

Bărbatul a fost amendat, la data de 5 septembrie 2023, după ce polițiștii locali au constatat că  s-a deplasat dinspre Bulevardul Eroilor înspre Piața Unirii pe zonă pietonală, în timp ce se afla pe bicicletă, contrar normelor de circulație. Astfel, tânărului i s-au aplicat 4 puncte de amendă, fiecare în valoare de 155 lei, rezultând o amendă contravențională în cuantum de 580 lei, cu posibilitatea de a achita în termen de 15 zile de la data primirii procesului-verbal suma de 290 lei, reprezentând jumătate din minimul amenzii. 

Comentarii Facebook