Biserică din Cluj, profanată de hoți! Au incendiat masa din altar și au furat tot ce au găsit


Doi tineri din Turda ar putea petrece ani grei în spatele gratiilor, după ce s-au întrecut în infracțiuni. Cei doi sunt acuzați că în noaptea de 30 martie spre 1 aprilie 2024 au forțat ușa de acces și au pătruns Biserica Înălţarea Sfintei Cruci situată pe strada Panseluţelor din municipiul Turda. 

După ce au furat tot ce au găsit, printre care un telefon mobil şi cruciuliţe, iconiţe sau brelocuri oferite spre vânzare în biserică, au trecut la pasul următor. 

Unul dintre tineri a incendiat masa din altarul Bisericii Înălţarea Sfintei Cruci, degradând obiectul şi distrugând acoperământul din material textil al acestuia.

Magistrații au stabilit că acțiunile celor doi denotă dispreţ, lipsă de respect şi batjocură faţă de lăcaşul şi obiectele de cult.

Însă, înainte de haosul pe care l-a provocat în biserica din Turda, unul dintre tineri a jefuit o sală de jocuri de noroc. 

Potrivit rechizitoriului, la data de 26 martie 2024, în jurul orei 00:50, în timp ce tânărul se afla într-un cazino din Turda a ameninţat o angajată cu acte de violenţă şi cu moartea, solicitându-i să-i predea banii care se aflau în casa de marcat a cazinoului şi telefonul mobil. 

Mai mult, acesta a încercat să-i smulgă din mână telefonul mobil, însă nu a reușit. 

Magistrații de la Judecătoria Turda i-au trimis, la începutul acestei săptămâni, în judecată pe cei doi tineri pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, profanarea lăcașurilor sau obiectelor de cult, distrugere și tentativă la tâlhărie calificată. 

Comentarii Facebook