Miercuri 9 Octombrie

Bunicuță de 87 de ani din Cluj-Napoca, batjocorită de două femei, mamă și fiică. Au lăsat-o și fără puținii bani pe care-i mai avea


Două femei din Cluj, mamă și fiică, au fost condamnate la 2 ani și 8 luni, respectiv 2 ani de închisoare în regim de detenție, după ce au lăsat o bătrânică de 87 de ani fără bani. Cele două sunt acuzate de săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată şi acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată. 

Decizia a fost pronunțată marți, 8 octombrie, de judecătorii de la Tribunalul Cluj și poate fi atacată cu apel. 

Potrivit rechizitoriului, la data de 16 februarie 2022, în jurul orei 13:00, în timp ce se afla într-un supermarket din Cluj-Napoca, una dintre femei a găsit pe tejgheaua unei case de marcat portmoneul pensionarei de 87 de ani. 

În interior se aflau următoarele: cartea de identitate, cardul bancar, cardul de sănătate (pe care se afla notat codul PIN al cardului bancar), cardul pentru transport în comun CTP, 12 cupoane de reducere cu 50% pentru transport CFR şi suma de 150 lei. 

Femeia și-a însușit portofelul și a început să cheltuiască banii după bunul plac. Mai mult, i-a cerut sprijinul și fiicei sale în acest fel. 

Astfel, cele două au retras inițial suma de 500 de lei, apoi au solicitat retragerea sumei de 2000 lei însă tranzacţia a fost refuzată din cauza fondurilor insuficiente. 

Cele două nu s-au lăsat păgubașe, au verificat soldul contului și au mai retras 1100 de lei. 

„Relevant în acest sens este faptul că inculpata a intenţionat şi aproape a reuşit să obţină toată suma de bani de care dispunea persoana vătămată, încercând de la bun început să retragă întregul disponibil, renunţând în final numai din cauza faptului că „nu merita efortul” pentru ultimii aprox. 20 de lei.”, au reținut magistrații clujeni. 

Comentarii Facebook