Cămătarii din Cluj nu se mai ascund! Și-au atacat „clienții” ziua-n amiaza mare, pe stradă, în timp ce-și plimbau copiii


Cămătarii din Cluj recurg la gesturi șocante pentru a-și recupera banii. Doi bărbați din municipiul Turda au fost bătuți în plină stradă, sub privirile neputincioase ale copiilor, de doi indivizi de la care luaseră un împrumut cu camătă. 

Cazul a ajuns pe masa magistraților de la Judecătoria Turda care au decis, la sfârșitul săptămânii trecute, că judecata poate să înceapă în cazul unuia dintre agresori. Infracțiunea de care este acuzat nu are legătură cu cămătăria sau cu bătaia în care a fost implicat, ci este vorba de tulburarea ordinii şi liniştii publice. 

Anchetatorii au stabilit că incidentul a avut loc la data de 1 august 2021, în jurul orei 18:40, când cei doi bărbați se plimbau pe strada Amurgului din municipiul Turda, însoțiți de trei copii, dar și de iubita și soacra unuia dintre ei.

Pe respectiva stradă se aflau inculpatul și fiul său. În momentul în care s-au intersectat, unul dintre agresori le-a reproșat celor doi că nu i-a restituit fiului său un împrumut cu camătă și i-au atacat pe cei doi, aplicându-le mai multe lovituri cu pumnii și picioarele.

Fapta inculpatului care  la data de 01.08.2021  prin actele de violenţă fizică exercitate asupra persoanelor vătămate săvârşite în loc public (strada Amurgului din municipiul Turda) şi în prezenţa mai multor persoane, a tulburat ordinea şi liniştea publică, constituie infracţiune de tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 din Codul penal cu aplicarea art. 5 din Codul penal (se reţine forma în vigoare la data săvârşirii ca lege penală mai favorabilă)”, au stabilit magistrații. 

*Fotografie cu caracter ilustrativ! 

Comentarii Facebook