Duminica 8 Septembrie

Camera Deputaților a aprobat modelul de gestionare a populației de urși! Aproape 500 de exemplare vor fi ucise anul acesta


Proiectul de lege care vizează măsuri de gestionare a populaţiei de urşi a fost aprobat, luni, de plenul Camerei Deputaţilor. Inițiativa legislativă a fost aprobat cu 214 voturi „pentru”, şapte voturi „împotrivă” și 23 de abţineri, iar un deputat nu a votat.

Proiectul prevede, pentru anii 2024 şi 2025, uciderea unui număr de 426 exemplare de urs brun, care reprezintă nivelul de prevenţie la nivel naţional şi a unui număr de 55 exemplare de urs brun, care reprezintă nivelul de intervenţie la nivel naţional. 

Inițiativa legislativă a luat contur după tragedia de la la Bușteni, în zona Jepii Mici, unde o tânără atacată de urs și-a pierdut viața. Astfel, deputaţii au ţinut un moment de reculegere, în plen, în memoria tinerei ucise

Proiectul de Lege vizează completarea art.1 din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr.407/2006, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.  

Intervenţiile legislative vizează prevenirea atacurilor asupra populaţiei umane şi a pagubelor cauzate de atacurile de urs, prin aprobarea recoltării pentru anii 2024 şi 2025 a unui număr de 426 exemplare de urs brun, care reprezintă nivelul de prevenţie la nivel naţional şi a unui număr de 55 exemplare de urs brun, care reprezintă nivelul de intervenţie la nivel naţional. 

Proiectul de Lege pentru completarea art.1 din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr.407/2006, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte prevede că în vederea prevenirii atacurilor asupra populaţiei umane şi a pagubelor materiale cauzate de atacurile de urs, pentru anul 2024 se aprobă un număr de 426 exemplare de urs brun care reprezintă cota de prevenţie la nivel naţional şi un număr de 55 exemplare de urs brun care reprezintă cota de intervenţie la nivel naţional.

Comentarii Facebook