Duminica 8 Septembrie

Caz șocant în Ardeal: Un tânăr care și-a jefuit bunicul, apoi a jucat banii la aparate, va petrece 3 ani și 4 luni la închisoare


Un tânăr care a furat 2700 de euro de la bunicul său va petrece 3 ani și 4 luni în spatele gratiilor. Bărbatul are 27 de ani și nu se află la prima faptă penală. Decizia a fost pronunțată de magistrații de la Judecătoria Blaj, la data de 19 iulie 2024, într-un dosar în care tânărul a fost acuzat de furt. 

Furtul s-a petrecut în urmă cu mai mulți ani, în data de 18 octombrie 2021. Tânărul se afla la casa bunicului său pentru a-l ajuta cu diferite activități prin gospodărie. Potrivit alba24.ro, bărbatul își ajuta bunicul la o lucrare de construcție, în localitatea Cenade. Mai exact, cei doi săpau un șanț, unde avea să fie montată poarta de intrare în curtea casei.

În timpul zilei, cât a stat pe lângă bunicul său, tânărul a descoperit unde își ține pensionarul banii. După ce și-a dat seama că bunicul său își ține banii în camera sa, sub perna de pe pat, tânărul s-a asigurat că nu-l poate surprinde nimeni în fapt și a acționat. 

El a intrat în casa bunicului său și i-a furat 2700 de euro, apoi a plecat din localitate. Tânărul a cheltuit agoniseala bunicului său la jocuri de noroc, pe mâncare sau haine.

După mai bine de trei ani, tânărul a fost găsit vinovat pentru furt. Acesta mai avea o pedeapsă anterioară, cu suspendare. 

Decizia pronunțată de magistrații de la Judecătoria Blaj nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Comentarii Facebook