Caz șocant în Cluj! Orbit de gelozie, un bărbat și-a bătut soția până a băgat-o în spital! Fiul lor minor a fost victimă colaterală


O femeie din Cluj a ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost bătută cu bestialitate de soțul gelos. Fiul minor al celor doi a încercat să-i ia apărarea mamei sale, însă a ajuns să fie și el lovit. 

Incidentul violent a avut loc la data de 23 ianuarie 2025, în jurul orei 16:30, în timp ce victima și soțul său se în casa lor din Florești. Pe fondul geloziei, bărbatul a reacționat violent, lovind-o pe soția sa cu pumnii în zona feței și a corpului.

În urma loviturilor exercitate, victima a suferit leziuni traumatice care au necesitat un număr de 23-25 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Minorul le-a povestit agenților de poliție care au intervenit după incident că a asistat la bătaia dintre părinții săi, ba mai mult, acesta a încercat la acel moment să îi despartă, dar a primit de la tatăl său o palmă.

Femeia a solicitat emiterea unui ordin de protecție împotriva soțului său, iar la data de 28 ianuarie 2025 magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au admis cererea femeii. Astfel, agresorul nu mai are voie să se apropie de soția sa la o distanță mai mică de 100 de metri în următoarele 12 luni.

În plus, clujeanul a fost evacuat temporar din locuința conjugală. 

Bărbatul a susținut în instanță că o parte dintre loviturile suferite de soția sa au fost cauzate din cauza faptului că aceasta s-a dezechilibrat în urma unei îmbrânceli și a căzut, dând cu capul de pat.

Cu toate acestea, a admis că acest episod nu a fost singurul în care a exercitat acte de violență asupra reclamantei, recunoscând că în cursul lunii decembrie 2024 a tras-o pe femeie de păr.

Suplimentar instanța constată că pârâtul, stăpânit de gelozie, obișnuia să verifice telefonul reclamantei, fără acordul acesteia, pentru a constata cu cine vorbește și ce vorbește aceasta, comportament care se circumscrie noțiunii de violență psihologică și cibernetică, așa cum acestea sunt definite de art. 3 alin. 1 lit. b) și h) din Legea nr. 217/2003.   

În ceea ce privește comiterea de către pârât a unor acte de violență față de reclamantă, instanța reține că, astfel cum s-a expus în descrierea stării de fapt, din analizarea probelor administrate în cauză rezultă faptul că acesta a supus reclamanta la acte de violență fizică atât la data de 23.01.2025, cât și în trecut.

Mai mult, instanța reține că, prin impunerea voinţei și a controlului personal, prin provocarea de stări de tensiune şi suferinţă psihică, acte de gelozie și constrângeri referitor la modul de utilizare a telefonului mobil și a persoanelor cu care reclamanta înțelege să comunice, pârâtul a supus-o pe aceasta inclusiv la acte de violență psihologică.”, au motivat magistrații. 

Comentarii Facebook