Miercuri 9 Octombrie

Cazul polițistului din Cluj-Napoca, târât după o mașină pe strada Blajului: Judecătorii vor decide soarta șoferului de 20 de ani


Magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au dispus marți, 8 octombrie, începerea judecății în dosarul șoferului care a târât după mașină un polițist din municipiu. 

Tânărul de numai 20 de ani este acuzat de săvârșirea infracțiunii de ultraj, după ce a accidentat grav un polițist la data de 28 august 2024. Conform IML Cluj-Napoca, polițistului i-au fost cauzate leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale.

În acea zi, polițiștii rutieri desfășurau un control de rutină, pe strada Blajului din Cluj-Napoca. La un moment dat, au rugat un șofer de 20 de ani să iasă din mașină, însă tânărul a refuzat acest lucru. 

Oamenii legii au încercat să-l imobilizeze, dar bărbatul a pornit de pe loc, târându-l astfel și pe unul dintre polițiști după mașină. 

În autovehicul se aflau două persoane, iar la efectuarea controlului rutier, persoana aflată la volan nu ar fi respectat indicațiile echipajului de poliție de a coborî din vechicul.

Astfel, s-a procedat la imobilizarea acestuia, moment în care bărbatul a demarat cu autoturismul, târându-l câțiva metri pe unul dintre polițiști și provocându-i leziuni la nivelul membrelor inferioare.”, conform informațiilor transmise de IPJ Cluj.

Pasagerul a ajuns imediat la poliție, iar șoferul teribilist a fost căutat și găsit în mai puțin de o oră de la producerea incidentului, în cartierul Someșeni. 

În cauză au fost demarate verificări cu celeritate pentru depistarea persoanei respective, iar pasagerul a fost condus la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor.

(...) Astfel, în mai puțin de o oră de la data producerii incidentului, bănuitul de comiterea faptei, respectiv un tânăr de 20 de ani, a fost depistat pe o stradă din cartierul Someșeni.”, au informat reprezentanții IPJ Cluj la vremea respectivă.

Comentarii Facebook