Ce șpagă uriașă se dă pentru un loc de acar la CFR: 11.500 de lei pentru un salariu de 5.800 de lei și multiple sporuri


Mită uriașă la angajările CFR: 11.500 de lei pentru un loc călduț de acar

Un caz de corupție de la CFR a ieșit la iveală după ce DNA a cerut arestarea preventivă a lui Șoldan Gheorghe, șeful Diviziei Trafic din cadrul Sucursalei Regionale CF Constanța. Acesta este acuzat de luare de mită în formă continuată, fiind reținut pentru 24 de ore. Conform replicaonline.ro, șeful Diviziei Trafic din cadrul CFR SA Constanţa, Gheorghe Şoldan, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru luare de mită în formă continuată. Șoldan este acuzat procurori că a primit suma de 11.500 de lei pentru a ajuta o persoană să câştige concursul de angajare pentru postul de acar, oferindu-i întrebările şi răspunsurile la testul scris.

Conform probelor strânse, în perioada mai-septembrie 2024, Șoldan ar fi primit 11.500 de lei de la o martoră denunțătoare pentru a-i facilita angajarea pe un post de acar, prin aranjarea concursului. Mai exact, i-ar fi oferit întrebările și răspunsurile pentru proba scrisă.

Potrivit informațiilor publice de pe site-ul CFR, salariul de bază al unui acar este de aproximativ 5.800 de lei. La acesta se adaugă numeroase sporuri, precum: pentru condiții periculoase, condiții vătămătoare, muncă de noapte, ore suplimentare, muncă în zile de repaus săptămânal și de sărbătoare legală.

Comentarii Facebook