Cinci ani de închisoare pentru un clujean care a aruncat cu pietre după un „șmecher”, pe o stradă din Florești


Un clujean de 23 de ani a fost condamnat la 5 ani și 9 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice. Tânărul este acuzat că, în noaptea de 27 februarie 2021, a aruncat cu mai multe pietre și un briceag după un bărbat care i-a spus că este șmecher.

Incidentul a avut loc pe strada Eroilor din comuna Florești, o arteră intens circulată de pietoni.

Alături de el au fost și alte trei persoane, care au scăpat cu pedepse cu suspendare pentru aceeași faptă. Însă, magistrații au constatat că bărbatul nu este la prima infracțiune de acest gen, fiind condamnat cu suspendare în alte două dosare.

Prin urmare, pedepsele au fost contopite, rezultând 5 ani și 9 luni de închisoare, perioadă pe care clujeanul o va petrece în spatele gratiilor. 

Cum s-a întâmplat totul

Anchetatorii au reținut că, la data de 27 februarie 2021 în jurul orei 21:40, cei patru bărbați se aflau pe strada Eroilor din comuna Florești, în apropierea unor case părăsite. În proximitatea acestora, se aflau alte două persoane pe care tinerii le-au abordat, fiind întrebate de ce l-au bătut pe un prieten de-al lor. 

Una dintre persoanele respective a replicat: „de șmecher”, i-a dat un pumn în față unuia dintre cei patru tineri, apoi cele două persoane au luat-o la fugă.  

Ulterior, inculpații i-au zărit pe tânărul care l-a lovit cu pumnul pe unul dintre ei în apropiere de restaurantul Uncle Vic din Florești. 

Astfel, toți inculpații au aruncat cu pietre spre acesta, însă fără a-l lovi. De asemenea, unul dintre bărbați a aruncat cu un cuțit tip briceag spre acesta.

Menționăm că decizia pronunțată joi, 8 august, de magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Chiar dacă se afirmă că iniţial, inculpaţii se aflau în apropierea unor case părăsite, locaţia unde se aflau inculpaţii este una care ar fi putut fi accesibilă oricui, fiind vorba despre Bd. Eroilor din comuna Florești, jud. Cluj.

Mai mult, în continuare, inculpaţii i-au urmărit pe suspecţi şi au aruncat cu pietre spre aceştia, în timp ce se aflau în apropiere de restaurantul Uncle Vic, respectiv pe o arteră intens circulată de către pietoni, împrejurări ce imprimă un caracter mai grav faptei.

De altfel, o gravitate superioară a faptei este probată şi de comiterea infracţiunii împreună, de către mai multe persoane şi cu participarea unui minor.”, au motivat magistrații clujeni. 

Comentarii Facebook